Verandaárnyékolás okosan, minőségi termékekkel!

2017 ápr 25. | Lakberendezés

Napjainkban az újépítésű házak esetében nem mindig számol a tervező a veranda kialakításával, pedig a funkciója széles skálán mozog. A veranda segítségével közelebb kerülhetünk a természethez, úgy, hogy szinte egész évben élvezhetjük szépségeit. Ahhoz, hogy ezt megélhessük, verandánkat megfelelő alapanyagokból kell árnyékolnunk.

Nagyon sokféle verandával találkozhatunk, így mindig annak tulajdonságai határozzák meg, hogy végül milyen árnyékolástechnikát alkalmazunk. Létezik olyan típus, aminek árnyékolását már nem szükséges külön megoldani, mert a ház tetőszerkezetének egy része betölti ezt a szerepet, de ebben az esetben még mindig verandánk oldala szabad marad, és a szigetelés érdekében üveget építenek be, hogy a téli hónapokban is védjen minket a hideg elől. Az árnyékolást belülről, ennél a típusnál reluxával is megoldhatjuk. Elterjedt megoldás, elsősorban azért, mert szabályozhatjuk a bejövő fény mennyiségét és diszkrét takarást biztosít. Kezelése alapján megkülönböztetünk bowdenes, üvegpálcás, gyöngyláncos és motoros reluxát. Népszerűsége annak köszönhető, hogy praktikus, könnyű működtetni. Hosszú élettartamú, tisztítása egyszerű.A részben falazott, felül üvegtetővel rendelkező verandák esetében jó minőségű ponyvát érdemes használni az árnyékoláshoz. Fontos, mert az állandó napsugárzás az anyagot szinte „megeszi”, fakóvá válik, ha nem megfelelő minőségű. Továbbá vegyük figyelembe a vízállóságát, UV-szűrő képességét, más védelmi funkcióit is! Meghajtását illetően az árnyékoló lehet klasszikus „tekerős” vagy motoros. Utóbbit a nagyobb árnyékolók esetében ajánljuk, a könnyebb használat érdekében. A kézi tekerős változat jobban elterjedt, mert például a ház oldalába szerelve bárhol kialakíthatunk egy kisebb veranda szerűséget, ennek használata már inkább időjárás függő, de gyors megoldásként kiváló, ha fedett, természetközeli helyre van szüksége.

Ha szeretné élvezni egész évben kertjének szépségét és szüksége van egy árnyékos helyre, még a nyári szezon előtt, akkor keresse cégünket, a Huszen Bt.-t! Szakembereink segítségével kialakítjuk az Ön számára legmegfelelőbb árnyékolástechnikát verandájára, így nem kell aggódnia sem az eső, sem a napsugárzás miatt. Szolgáltatásainkról a www.naprakeszen.hu honlapon tájékozódhat. Kérdés esetén írjon a redony@naprakeszen.hu e-mail címre, vagy hívjon a 06-20-977-1267-es telefonszámon!