Bábszínházak a legkisebbeknek

2024 febr 2. | Kult

A bábszínházak a gyerekek körében az egyik legnépszerűbb előadásnak számítanak. A bábelőadás kis helyet foglal, mégis óriási élményt jelent.

A bábjáték  interaktív előadásnak felel meg, amit kreatívan elkészített bábokkal, díszlettel adnak elő bábjátékosok. Minden báb egy külön karakter, saját gesztusokkal, hanggal és történettel. Az élőszereplős színházhoz vagy a rajzolt karakterekkel rendelkező mesefilmekhez hasonlóan különféle történetek kelnek életre egy-egy előadás alkalmával.

A bábjátékot nem lehet nem szeretni

Egy bábjáték összehozza a családokat és a közösségeket is. A gyerekek egymás és a szüleik társaságában tudják a történeteket átélni és értelmezni. Egy előadáson könnyű belemerülni a látott és halott mesébe, így az átélt történet is jobban megmarad. A vizualitásnak köszönhetően a gyerekek figyelmét leköti a bábjáték, jobban tudnak koncentrálni arra, amit látnak az előadásban.

A bábelőadás előnye, hogy viszonylag kis teret igényel. A bábok és a kellékek hordozhatóak, kevés energiába és időbe telik egy előadás felállítása. Nem kell feltétlenül színpadra rendezni a báb előadást, ennek köszönhetően iskolákba, óvodákba is el lehet vinni egy-egy előadást. A bábjátékok egyszerre tanítanak és szórakoztatnak is.

A klasszikus gyermekmesék mindig sikert aratnak, ezért szerepelnek a Szikora Rendezőiroda megrendelhető előadásai között is. Piroska és a Farkas meséje, Kacor király története vagy a Három kismalac is a gyerekek kedvencei közé tartoznak. A bábjátékok autentikus díszlettel, jelmezzel és zenei aláfestéssel zajlanak.

A szórakoztató és egyben nívós műsorok megszervezése a gyerekek számára talán még fontosabbak. Az ő esetükben kiemelt jelentősége van annak, hogy tudatos kulturális nevelésnek. A rendezőirodánk által közvetített előadókról és műsorokról a honlapon, a www.szikorarendezoiroda.hu webcímen tudnak tájékozódni az érdeklődők.

Szeretne többet megtudni a kiválasztott előadóról? A feltüntetett telefonszámok egyikén és az email címen várjuk megkeresését: 06 23 370 417, 06 30 250 6858 info@szikorarendezoiroda.hu