Csak víz és homok: homokszobrok rendezvényekre

2024 febr 2. | Kult

A homokszobrok a múlandóságot jelentik, mégis mindenki emlékszik ezekre az ámulatba ejtő kreálmányokra.

A homokvárak építésével mindenki foglalatoskodott gyermekként, egy-egy családi nyaraláson. A vízparton csak egy kis víz és sok-sok homok összegyúrása kellett ahhoz, hogy felismerhető formákat öltsön az apró homokszemek sokasága.

A fantázia, a kézügyesség és a homok találkozása már nagy méretben megrendelhető, pazar szobrok képében is megszülethet. A jéghez hasonlóan, homokból is készülhet dekoráció, installáció, de már nem nyaralásra, hanem rendezvényekre.

Mi kell egy homokszobor elkészítéséhez?

Nem muszáj elzarándokolni tengerpartra ahhoz, hogy jól megdolgozható homokra leljünk. A homokszobrászok tudják, honnan szerezzék be az alkotásaikhoz szükséges alapanyagot. A homok mennyiségét az határozza meg, hogy milyen méretben tervezik meg a szobrot.

Ez a művészi kifejezési forma természetesen a tengerpartokhoz köthető, mert a huszadik század elején vált belőle népszerű tevékenység. Kalifornia partjairól indult hódító útjára a homokszobrászkodás és jutott el Európába is.

A kézügyesség és egy jó véső mellett a víz és a homok jól eltalált arányai is kellenek ahhoz, hogy egy szobor jól összeálljon. A megfelelő technika használatával szinte bármi homokba faragható. Készülhetnek épületek, állatok, jelenetek, emberi arcok megdöbbentő részletességgel.

Egy homokból formázott alkotás elkészülésének ideje több hetes munkát jelent, de szerencsére a homok könnyen formázható, könnyű vele haladni. Általában a tetejéről kell kezdeni és lefelé haladni a formázással. Minél finomabb a homok, annál könnyebb vele dolgozni.

A jégből vagy homokból készült, egyedülálló szobrok bármilyen rendezvényre megrendelhetőek. Az esemény tematikájához tervezett látványos installációt tudunk szállítani bármelyik évszakban, időjárástól függetlenül is.

A tevékenységünkről többet is megtudhatnak az érdeklődők a www.iceart.hu webcímen. Amennyiben Ön érdeklődő és szeretné pontosítani az elképzeléseit, lépjen kapcsolatba velünk a 06 70 944 24 77 telefonszámon vagy az iceart@iceart.hu email címen!