Egy hetes kaland a vándor Tisza vízitúra

2024 febr 2. | Szórakozás

A vándor Tisza vízitúra az igazi kalandoroknak szól. Egy hét a vízen, sok kilométernyi evezést és rengeteg élményt jelent.

Évtizedekkel ezelőtt, a hetvenes, nyolcvanas években a vízitúra maga volt a legnépszerűbb nyári kikapcsolódás. Ifjúsági táborok indultak egymás után, egész nyáron és mindenki lelkesen evezett. Persze az idősebbek is evezőt ragadtak, kollégák, családok sem maradtak ki a természetközeli, aktív kikapcsolódásból.

Mi ezekből az időkből szeretnénk visszahozni valamennyit és feléleszteni a kajak és kenu túrák iránti megfakult lelkesedést.

Egy hét vándorélet a vízen

Az evezős túrák kettő csoportra oszthatóak. Az egyik a fix tárborhely köré szerveződő, a másik pedig a vándor vízitúraA vándor típusú túra az igazi, evezős kihívás, ami inkább a haladó túrázóknak szól. A vándor túra hossza is meghaladja az átlagos időtartamot, nem egy napos vagy egy hétvégére szól, hanem egy teljes hétre.

A túrázóknak próbára teszi a rátermettségét, az erőnlétét, mert megesik, hogy új tárborhelyen kell sátrat állítani és összerakni. A kenukat cipelni kell a víz és a táborhely között, nap közben szinte egész nap aktív evezés a program.

A Vidám Delfin Kempingben egy kiinduló táborhely van, ezzel is könnyebb a dolga a velünk túrázóknak. Az evezők változatos szakaszokon haladnak, maximum, napi 24 kilométert evezve.

Mi jár cserébe a sok fáradtságért? Új élmények, csodás táj, több folyó bebarangolása, jóleső fáradtság és egy teljes hét a szabad ég alatt.

Az egy hetes túráinkból is több változatot szervezünk, ezek útvonalban, programban, nehézségben eltérnek egymástól. Mindegyik túrában közös a maradandó élmény és a garantált izomláz.

A tél végével ismét el lehet kezdeni a szabadidős programok tervezését. Irány a természet, legyen a víz több napig az otthona! Az aktuális túráinkról most is a www.vizitura.com honlapon tudhatnak meg többet a régi és az új érdeklődők.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha nem szeretne lemaradni valamelyik programról! A 06 42 443 519, 06 42 504 306 telefonszámokon és a vizitura@vidamdelfin.hu email címen vagyunk elérhetőek.