Mi a titka az olasz bőrbútoroknak?

2024 febr 1. | Lakberendezés

Az olasz bőrbútorok világszerte híresek kivételes tulajdonságaikról. A titok a felhasznált, válogatott alapanyagokban rejlik.

A valódi értéket képviselő bútorok válogatott bőrökből készülnek. Azon túl, hogy igazi állatbőrt használnak a bútorok gyártásához, nem mindegy, hogy melyik fajta bőr kerül a kárpitba. A bútorgyártáshoz felhasznált bőröknek több fajtáját különítik el és alkalmazzák.

Milyen bőr a legjobb választás kanapéhoz?

A nyersbőr legfelső része, a színbőr számít a legellenállóbb és a legszebb anyagnak, ezért a minőségi darabokhoz ilyen bőrt használnak fel. A bőr feldolgozása is többféle lehet. A pigmentált bőr gyönyörű színt kap, ugyanakkor fényesebb és erősebb is lesz. A pigmentált bőrből készült kárpittal jól jár a tulajdonos, mert a napfény nem fakítja ki olyan gyorsan és a szennyeződésekkel szemben is kevésbé érzékeny az anyag.

Tévedés azt hinni, hogy a pigmentált bőrrel egyáltalán nem kell foglalkozni. A gondoskodást, tisztítást, ápolást ennél a valódi bőrből készült kárpit típusnál sem lehet megspórolni. Az ápolást viszont meghálálja, ennek köszönhetően a kanapé vagy a fotel életének évei nem rövidülnek le.

A pigmentált bőr kárpit sokáig bírja

A pigmentált bőrt nem véletlenül alkalmazzák olyan bútorokhoz, amiket nagy igénybevételnek tesznek ki. Egy nappaliba szánt ülőgarnitúra ilyen bútor, de az autók bőrkárpitját is ide tudjuk sorolni. Tehát, ha családi ülőgarnitúrát keres maratoni filmezésekhez és nagy vendégségekhez, akkor a pigmentált bőrkárpittal készült bőrbútorban nem fog csalódni. Egy ilyen bőrbútor a családi otthon megbecsült, sokat mesélni tudó berendezése lesz, amihez rengeteg emlék kötődik majd az évek során.

Az olasz bútorgyártás csodás darabjait megtalálja a www.lederland.hu webcímen. Az üzletünk termékeivel a honlapunkon virtuálisan is megismerkedhet, személyesen pedig várjuk az áruházunkban. Kérdéseivel keresse kollégánkat bizalommal üzenetben, az info@lederland.hu webcímen vagy a 06 23 530 454, 06 30 629 7647 telefonszámok egyikén!