Rajz pályázat

2012 okt 6. | Kult

 

Rajz pályázatA rajz világa egy olyan világ, melybe csak keveseknek van lehetőségük belépni. Sokan csak kívülről szemléljük azt, hogy egy-egy rajz mennyire tetszik nekünk, azon gondolkodunk, mint akart kifejezni vele az illető, de valójában csak azok értik, akik azon kevés emberek közé tartoznak, akik képesek létrehozni egy ilyen alkotást.

Ez a tehetség már fiatal korban meg szokott mutatkozni. Ha mi érzünk ilyen indíttatást, érdemes tehetségünket megmutatni a világnak. Számos rajz pályázat van ma már különböző korosztályokra lebontva, ahol a kezdő fiatal művészek megmutathatják, mi rejlik bennük egy –egy rajzukon keresztül.

Rajz pályázatot fontos események kérdések, társadalmi problémák megoldása céljából is szoktak hirdetni, melyekre kicsik is nagyobbak is és felnőttek is elküldhetik alkotásukat. Íme néhány rajz pályázat:

  • Tref, világszám! illusztrációs rajz pályázat

„A Stádium Kiadó pályázatot hirdet Kárpáti Kamil Tref, világszám! c. gyerekvers-kötetének az idei karácsonyi könyvvásáron történő reprezentatív megjelenése alkalmából a Tref, világszám! színes nyomású, művészi illusztrálására. Pályázhat – korra, nemre, státuszára tekintet nélkül – mindenki, aki hisz a költészetben, anyanyelvi szinten olvas verset, és saját művészeti alkotásával is a költészet teremtő erejét akarja szolgálni. Olyan pályázók érdeklődésére számítunk, akik a ma uralkodó közfelfogással ellentétben a gyerekvers illusztrálást nem személytelen és tárgytalan díszítőelemként művelik, hanem saját művészetükkel a verset (le)festeni-(meg)rajzolni, fába, linóba, rézbe (stb.) metszeni tudó – időtálló – művek alkotóira.”

  • Tükörbe nézve rajz -, plakát és kisfilmpályázat

„Ha tükröt tartasz mások elé, ne felejts magad is tükörbe pillantani. ” /Platón/. Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja az egész világon. Ebből az alkalomból szeretnénk felhívni a debreceni lányok, asszonyok figyelmét a megelőzés lehetőségeire e célból szervezzük meg rajz pályázatunkat. Célunk az, hogy minél kisebb korban elültessük az egészséges életmód készségét és testtudatosság csíráit. A daganatos betegségekkel kapcsolatos tévhiteket eloszlassuk, és ne legyenek tabuk a betegség megítélésében.”