Londoni hétvége (2. rész)

2012 aug 6. | Sport

Berki Krisztián és aranyérme (2012, London)

Berki Krisztián és aranyérme (2012, London)

A vasárnapi első sikert Berki Krisztián hozta, aki lólengésben megszerezte a magyar küldöttség harmadik aranyérmét. Nagy szó ez az eredmény, hiszen a hazai közönség előtt szereplő Lois Smith-t tudta legyözni, annak ellenére, hogy maga Krisztián is úgy gondolta, nem nyerhet az angol ellen. Azonos pontszámmal hozták ki őket, Berki a kivitelezési ponttal győzött. És valóban gyönyörűen tornázott, sokkal könnyedebben, szebben, lágyabban, mint az ezüstérmes brit. A lólengés döntőjének másik magyar résztvevője, Hidvégi Vid a nyolcadik helyen végzett, miután leesett gyakorlata közben.

Berki Krisztián olimpiai aranyat érő gyakorlata (VIDEÓ)

Berki Krisztián olimpiai aranyat érő gyakorlata (VIDEÓ)

 

Módos Péter

Módos Péter

A következő éremre sem kellett sokat várni, Módos Péter, kötöttfogású birkózónk 55 kg-os kategóriában szerezte meg a bronzot. Módos aranyért jött, de az ötszörös világbajnok – és az újdonsült olimpiai bajnok – iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur megállította, így vigaszágról harcolhatott az éremért.

A vasárnap érdekelt másik magyar birkózó, a 74 kilós Bácsi Péter nyolcaddöntős mérkőzésén megsérült, emiatt kikapott és már nem is folytathatta a versenyt. Utóbb kiderült, hogy bal térdében levált a porc, illetve hátsó keresztszalag-szakadást szenvedett.