Minden, amit tudni akart a frekvenciaváltóról!

2018 szept 12. | Technológia

A frekvenciaváltó egy olyan berendezés, amit kifejezetten villanymotorok fordulatszámának változtatására alkalmas. A villanymotor ma már sok berendezésben, gépben megtalálható, így indokolt, hogy a legtöbbet hozzák ki a teljesítményéből. Miért előnyös, ha a villanymotort frekvenciaváltón keresztül működtetjük?

Az inverter alkalmazása több haszonnal is jár. Az egyik az, hogy a villanymotor energiahatékony működéssel dolgozik, kevesebb energiát fogyaszt közben, ezen túl fejlettebbé válik a folyamatvezérlés, és a motor által vezérelt alkalmazások mechanikus terhelése is csökken, illetve optimálisabb lesz a működésük. A frekvenciaváltó, azon túl, hogy a motor fordulatszámát tudja szabályozni, jóval többre is képes.

Lehetőség van fékezéskor energia disszipálására fékező ellenálláson keresztül, fordulatszám tartására jeladó használatával, tetszőleges szabályozási feladat ellátására a megfelelő szabályozó körben, és bonyolult vezérlési folyamatokra is. Ez nagyszerű lehetőségeket tár fel és új távlatokat is nyit a tudatos energiagazdálkodás területén. A frekvenciaváltókkal eredményesen csökkenthető az energiafogyasztás, magasabb szintre emelhető a környezetvédelem, a fenntarthatóság.

Cégünk, a Lammers Trióda Motor Kft. kínálatában a legjobb alkatrészeket találja, ha motorról, villanymotorról van szó. Látogasson el www.triodamotor.hu weboldalunkra, és nézzen körül nálunk! Minden ügyfelünknek prémium minőséget és széles választékot kínálunk, ezért érdemes hozzánk benézni. Ha Önnek kifejezetten frekvenciaváltóra van szüksége, azonnal megrendelheti. Hazai termékeinket raktárról forgalmazzuk, így a szállítási idő minimális. Kérjen bővebb tájékoztatást elérhetőségeinken a részletekkel kapcsolatban! Írjon nekünk bátran a motor@triodamotor.hu  e-mail címre vagy hívjon minket a 36-1-297-3057-es telefonszámon! Szakértő kollégáink minden, termékeinket érintő kérdésben szívesen segítenek!