Magyar vonatkozok a fénymásolás történetében

2016 márc 2. | Technológia

Immáron 78 éve képezi az életünk részét, könnyít meg számtalan munkafolyamatot és mindennapjainkat a fénymásolás. Mint sok más technológiai újítás, a fénymásoló gép feltalálása is rendelkezik magyar vonatkozásokkal. Selényi Pál fizikusprofesszor volt az, aki az 1920-as évek folyamán kidolgozott egy elektronikus képek rögzítésére alkalmas eljárást. 1936-ban jelent meg az első cikk Amerikában, amely a fénymásolás folyamatát és a gép szerkezeti felépítését igyekezett prezentálni.

Bár az első vonatkozások magyar tudóshoz köthetőek, sokan máig Chester F. Carlson nevéhez fűzik a fénymásolás feltalálását. Ő volt ugyanis, aki szabadalmaztatta a fénymásoló gép félautomata kivitelét Amerikában.

Miután a legendás Astoria Hotelben elkészült a világ első fénymásolata, útjára indult a fax és a televíziózás története is. A fénymásolási folyamat évről-évre kifinomultabbá vált, és az 1950-es évekre már minden nagyvállalat életében fellelhető volt egy fénymásoló gép.

Napjainkra szinte minden háztartásban helyet kapott, és az irodák nélkülözhetetlen eszközévé vált. Minőségétől függően hihetetlen sebességgel vagyunk képesek dokumentumok, prospektusok és más papírra nyomtatott vagy írt anyagok fénymásolására. Számtalan kivitel áll rendelkezésünkre, így mára már a színes fénymásolás is elérhetővé vált, mely megkönnyíti megannyi anyag sokszorosítási műveletét.

A modern fénymásoló gépek használata egy szakavatatlan számára bonyolultnak tűnhet, és ha minőségi végeredményt szeretnénk kapni, bizony érdemes professzionális szolgáltatást igénybe venni. A Go print szaküzletek kifejezetten a fénymásolásra és nyomtatásra specializálódtak, így munkatársaink segítségével a legkiválóbb minőségben juthat hozzá a kívánt anyaghoz. Látogassa meg honlapunkat a www.galgo.hu oldalon, ahol bővebben tájékozódhat szolgáltatásainkról! Kérdés esetén állunk rendelkezése elérhetőségeinken, akár telefonon a +36 1 371 2860-as számon, akár e-mailben a galgo@galgo.hu címen!