Ínycsiklandó nyári ételek (3. rész)

2012 júl 20. | Gasztro

Tonhalas Pomodoro

A konzerv tonhal, a spagetti tészta és a sűrített paradicsom egyesülnek ebben az ízletes és egészséges fogásban. Ezt az ételt a Spaghetti al Tonno e Pomodoro ihlette, de ez a verzió alacsony kalória, nátrium és telített zsír tartalmú.

Hozzávalók:

  • 0,5 csomag spagetti tészta
  • 2 evőkanál extra szűz oliva olaj
  • 1-2 gerezd reszelt fokhagyma (ízlés szerint)
  • 2 szardella (darabolva vagy szétpasszírozva)
  • őrölt pirospaprika (ízlés szerint)
  • 1-1,5 szem krumpli
  • 1 konzerv tonhal (passzírozva)
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
Elkészítés:
  1. Forraljunk fel egy nagyobb lábosban vizet. Helyezzük bele a tésztát és főzzük, míg puha nem lesz. (Általában 9-11 percet vesz igénybe, de olvassuk el a csomagoláson található leírást). Szűrjük le.
  2. Amíg a tészta készül melegítsünk olajat egy másik lábosban. Rakjuk a serpenyőbe a reszelt hagymát és kevergetés mellett, körülbelül egy percig pirítsuk. Rakjuk bele a szardellát (ha használunk), az őrölt pirospaprikát és rottyantsunk rajta egyet, hogy átvegyék egymás ízét. Adjuk hozzá a felkockázott krumplit, csökkentsük le a lángot és lassú kevergetés mellett, körülbelül 8-10 percig főzzük. Keverjük hozzá a tonhalat és addig főzzük, míg teljesen egybe nem áll a „mártás”. Bazsalikommal díszítve, melegen tálaljuk.