A zsúpszalma tető egy hagyományos építőanyagból készült tetőfedés. A hagyományosnak ma is van jövője, méghozzá jobban, mint bármikor.
A növényi alapanyagok régóta jelen vannak az építészetben, sosem tűntek el, csupán háttérbe szorultak. A jelen építészete a fenntarthatóságra koncentrál és ebbe a koncepcióba nagyszerűen beleillik a nád, a zsúpszalma, a kender vagy a cellulóz.
Fenntarthatóság növényi alapanyagokkal
A fenntarthatóság annyit tesz, hogy a szakemberek olyan épületeket terveznek, amik a lehető legkisebb környezeti terhelést jelentik a bolygóra nézve. A komfort fenntartása, a stílusos megoldások mellett a funkció és az ésszerű tervezés emelkednek ki az épületek terveiből.
A túlságosan nagy méretű, plusz terekkel megépített, pazarló energiafelhasználással működő épületek kora leáldozott. A cél az, hogy épület, ember és természet harmóniában létezzen és ne az esztelen fogyasztás kapja a hangsúlyt.
A zsúpszalma is illeszkedik ebbe a tervbe, ugyanis számos tulajdonsága van, amit ki lehet használni a fenntarthatósághoz.
A zsúpszalma, mint fenntartható építőanyag
- könnyen hozzá lehet jutni, a beszerzéséhez nem kell nagy távolságokról megoldani a szállítást
- nem jelent veszélyt az ember egészségére, nem tartalmaz mérgező anyagokat a környezetre nézve
- az előállításához nincs szükség túlzott energiahasználatra, nem jár károsanyag kibocsátással, sem pedig hulladék keletkezésével
- a természetből érkezik és oda is jut vissza, annak szennyezése és terhelése nélkül
- képes hozzájárulni az épület védelméhez, ideális energiaellátásához
- hozzájárul egy zöldebb, egészségesebb, kényelmesebb, hosszú távon energiatakarékos épület elkészítéséhez
A természetes alapanyagok felhasználásával megépített tetőket készítünk. A nyaralók, házak, apartmanok, vendéglátó egységek, napellenzők természetes nádból vagy zsúpszalmából készült fedése komoly szakértelmet követel meg. A munkáinkról a www.naturteto.hu weboldalon osztunk meg részleteket. Az ajánlatunkról kérjen bővebb tájékoztatást a honlapon szereplő elérhetőségeken: naturteto@gmail.com, 36-30-858-8167.