Tiffany üvegdobozok: mesés színek, finom kidolgozás

2023 okt 4. | Lakberendezés

Színes és elegáns, ráadásul mindenki ismeri. Gyönyörű Tiffany üvegdobozokat kínálunk klasszikus és modern stílusban is.

A mesés színekben pompázó, törékeny üvegből készült dísztárgyak iránti rajongás nem szűnik meg. A Tiffany mára fogalommá vált. Nézzük meg közelebbről, hogy mi rejlik az irizáló üvegek mögött!

Tiffany? Ékszerek és üveg is

A 19. században élt amerikai, Louis Comfort Tiffany belsőépítész, üveg iránti szenvedélye és kísérletező kedve nélkül ma nem létezne Tiffany üveg. Ő volt az, aki megújította az üvegmegmunkálás technológiáját. Nem mellesleg annak a Tiffanynak a fia, aki New York egyik leghíresebb ékszerészeként a Tiffany ékszereket híressé tette. Több fajta ólomüveget az addig használt, ólomsínes technika helyett az általa fejlesztett, rézfóliás technikával munkált meg. Az üvegdarabok szélére sárgaréz szalagot illesztett és úgy forrasztotta őket össze. Az innovációnak köszönhetően az üveg bonyolultabb mintákat is kaphatott és jobban formálhatóvá vált. Az üveg folyékony állapotban kap színező oxidot, az eredmény pedig színes, opálos felület lesz.

Az ablaküvegeket gyorsan kinőtte ez a csodás anyag és mára sokféle tárgy készül belőle a lámpától a dísztárgyakon át a dobozkákig és ékszerekig.

A Tiffany üveg jellegzetessége, hogy a katedrálisok színes üvegeit idézi, tehát nem lehet átlátni rajta. Ennek köszönhetően a fény gyönyörű játéka figyelhető meg nappal vagy lámpafénynél az üvegeken és tárolásra is alkalmas, mert a tartalma rejtve marad.

A Tiffany üvegdobozokat is a művészi kidolgozás és a színes mozaikszerűen összeillesztett részletek jellemzik. Minden Tiffany üvegből készült alkotás egy műremek, ez tükröződik a dobozainkon is, igényesen kidolgozott, színpompás stílusú dísztárgyak. Minden dobozka jellegzetes darab, nem lehet összetéveszteni egyetlen, más termékkel sem.

A már elkészült üvegdobozok fotóit a www.diszdobozkft.hu weboldalon találja meg minden érdeklődő. Rendeléssel, termékekkel kapcsolatos tájékoztatáshoz egyszerűen kapcsolatba tud velünk lépni az elérhetőségeink egyikén: 06-1-278-29-59, info@diszdobozkft.hu.