Ékszer webáruházunkban ezüst kiegészítők is várják Önt

2023 okt 4. | Nőknek

Arany, ezüst és ásvány ékszerek óriási választéka várja a vásárlókat az ékszer webáruházunkban. Az ékszereket nem csak hordani, gondozni is kell.

Az ezüstöt ápolni kell

A nemes alapanyagokból készült ékszerek igénylik az ápolást és az odafigyelést. Ha ezt nem kapják meg, akkor elveszítik eredeti fényüket, a tulajdonságaik változáson mennek keresztül. Az elhanyagolt ékszer legszembetűnőbb tulajdonsága az elszíneződés.

Különösen az ezüst az, ami látható módon reagál a gyakori használat közben, az ékszert ért hatásokra. Mindenki találkozott már erősen elszíneződött karkötővel, befeketedett ezüst fülbevalóval.  Az ezüstre, főleg a 925-ös sterling ezüstre igaz ez, aminek nagyobb az ezüst tartalma. Az ékszer úgy néz ki, mintha kapott volna egy sötét színű réteget. Az elszíneződés okára választ ad a kémia.

Az ékszer felszínén ezüst-szulfid réteg képződik, de csak akkor, ha az ezüst kénnel lép reakcióba. Ennek a kémiai reakciónak az eredménye a feketés szín, ami az ékszert beborítja. Hol találkozhatunk kénnel? Elég sok helyen érintkezhet egy ezüst karkötő vagy nyaklánc kénnel. Az emberi bőr is kibocsát ként, méghozzá kipárolgás közben. Ezen kívül a kozmetikumok is rendelkeznek kén tartalommal, de a termál vízben is akad ebből az anyagból. Sajnos elmondhatjuk, hogy a kén szinte mindenhol ott van, mert az utcai levegő is tartalmazza, ugyanis a kipufogógázból is jut belőle a levegőbe.

Mit tehet az ezüst ékszerért?

  • A leghatékonyabb módszer a speciális ezüst tisztító folyadék használata
  • Szódabikarbónát forró vízbe keverve is hasonló eredményt lehet elérni. A keveréket alufóliával bélelt tálkába kell önteni és néhány perce beáztatni az ékszert.
  • Kapható ezüst tisztító kendő is, ami pamutból készül és tisztítószerrel van átitatva

Szerezze be online ékszer boltból a legújabb kiegészítőit! Igényes ékszerek, egyedi darabok között válogathat, ha a www.ekszer-kucko.hu webcímen megtekinti a termékeink választékát. Amennyiben kérdése van, csak hívja a  +36/20 297-2660 telefonszámot, illetve írjon az ekszerkucko.webshop@gmail.com email címre!