A gránit fürdőszoba pult helyes tisztításáról

2023 szept 5. | Nőknek

A gránit fürdőszobapult egyszerre időtálló, pazar és egyedi kiegészítője a fürdőnek. Őrizze meg minél tovább ezeket a tulajdonságait, tisztítsa helyesen a gránitot!

A gránit kiváló tulajdonságai közismertek, ám ez nem jelenti azt, hogy bármit kibírna ez a sokszínű, finom rajzolatú nemeskő. A mindennapos használat nyomot hagy egy fürdőszoba pult felületén, de nem szabad bármilyen eszközzel nekiesni. Mivel távolítható el a szappan, fogkrém vagy a vízkő?

Gyengéden, de hatékonyan tisztítsa!

Mielőtt bármit tenne, érdemes a pultot impregnálni. Tesztelje le! A felületre fröcskölt vízcseppek eltűnnek? Nem megfelelő a szigetelés. Kenje át vékonyan speciális szerrel vagy akár olívaolajjal, ami a mikropólusokat elzárja és vékony bevonatot képez. Máris védettebbé válik a pult attól, hogy a kő belsejébe szivárogjon a kosz vagy a nedvesség.

A tisztítást gyakran igényli a fürdőszoba pult. Mi az, ami tiltólistás, ha takarításról van szó?:

  • hiába a vízkő, a fogrém maradványok, a kosz vagy a smink nyomok, ne használjon kifejezetten maró hatású anyagokat
  • nem éri meg kísérletezni, maradjon azoknál a termékeknél és anyagoknál, amik már korábban beváltak

A fertőtlenítés alapvető feltétele az impregnált felület, amibe nem tudnak a baktériumok sem behatolni. A forró víz és a puha szivacs kombinációját elegendő a takarítás végén alkalmazni. Az eredmény nemcsak tiszta, de higiénikus mosdópult.

A takarításhoz vegyen elő egy puha, dörzsölésre alkalmas felülettől mentes szivacsot vagy rongyot. Készülhet természetes anyagból, mint a textil vagy a pamut. A tisztítószer legyen minimálisan invazív, ami hatékony, de nem romboló hatású. Ez lehet speciális termék vagy a környezetbarát anyagok közül a szódabikarbóna, esetleg ecet.

Az új, nemeskőből tervezett és gyártott pult a fürdőszobába, egyszerűen elérhető. A munkáinkról és a szolgáltatásainkról is érdeklődjön a honlapunkon, a www.hungranit.hu oldalon. A közvetlen kommunikációhoz lépjen kapcsolatba munkatárunkkal telefonon vagy emailben: 06 29 413 564, 06 30 61 70 790, hungranit@gmail.com.