Ülőgarnitúra, de milyen bőrből?

2023 máj 2. | Lakberendezés

Egy ülőgarnitúra kárpitja készülhet bőrből, de mégis milyen bőrből a sok közül? A bőr típusa a kanapé minőségét is befolyásolni tudja.

Egy hozzáértő jól tudja, hogy bőr kárpit és bőr kárpit között óriási a különbség. Természetesen a valódi bőr és a műbőr közötti különbség még csupán a jéghegy csúcsa. A bőrök színes kavalkádjának alapja a nyersbőr, aminek minősége több jellemzőn is múlik. Mitől lesz egy bútor kárpitnak szánt bőr sokkal mutatósabb, értékesebb és tartósabb, mint a többi?

  • attól függően sorolható egy bőr egy bizonyos minőségi kategóriába, hogy milyen állattól származik, 
  • az egyes állatfajták bőrének az irharétege eltérő vastagságú,
  • a minőséget befolyásolni tudja az állat neme is. A hímek nagyobbak, a bőr felülete is nagyobb, de a nőstények bőre szebb, mert tömöttebb, rugalmasabb is a szerkezete,
  • az állat tartása, táplálása is nyomot hagy a bőrén, minél jobban ügyelnek a gondozására, annál erősebb, mutatósabb bőr válik a kárpitból,
  • végül az állat levágásának módja is hat a bőrre. A télen levágott állatok bőre a hosszabb szőr miatt kevésbé sérül, ahogyan a gép lefejtés is szebben meg tudja őrizni a bőr épségét.

A bőr megfelelő feldolgozásának következtében megváltoznak az állatbőr eredeti tulajdonságai. Az állatbőr a nyers állapotában meglévő jellemzőit hátrahagyva alkalmassá válik arra, hogy dekoratív és minőségi bútor kárpit váljon belőle.

Egy vadonatúj és pompás kárpittal rendelkező ülőgarnitúrára vágyik, amivel felteheti a koronát a nappali berendezésére? A bútor áruházunkban klasszikus formák és modern dizájn is képviselteti magát, de mindegyikben közös a kimagasló minőségű, valódi bőr kárpit.

A www.lederland.hu webcímen a látogatók virtuális sétát tehetnek a bőr bútorok között, amik a Lederland termékválasztékát alkotják. Amennyiben valamelyik bútor elnyerte a tetszését és szeretne többet megtudni róla, lépjen velünk kapcsolatba az elérhetőségeinken! A honlapon találja az email címünket és a telefonszámainkat: info@lederland.hu, 06-23-530-454, 06-30-629-76-47.