Nem érdemes mellőzni a bőr ülőgarnitúrát

2023 ápr 4. | Egyéb

A bőr ülőgarnitúra gyönyörű és kényes bútor? Akik ezt gondolják, azoknak szeretnénk néhány tippet adni a bőr bútorok fenntartásához.

Nem csak a szövet a nyerő

A kanapékat és foteleket a sokféle kárpitba öltöztethetik, gyakori a szövet, de készülnek bársony, bőr kárpitok is. A nappalik többségében szövet kárpitba burkolt ülőgarnitúrákat választanak a tulajdonosok, mert azokkal kevesebb a gond. A bőr kárpitozású bútorokat sem kell háttérbe szorítani, csak azért, mert drágábbak és több törődést igényelhetnek.

Milyen szempontokat gyűjt össze egy ülőgarnitúra vásárló, mielőtt döntene egy bizonyos modell mellett? Az olyan bútornál, ami kárpitozott és minden nap ki van téve az intenzív használatnak, a kopásállóság és a tisztíthatóság is kiemelten fontos. Mindezekből következik az is, hogy az ülőgarnitúra mennyire lesz tartós az éveken át tartó használat hatására.

A különböző kárpit anyagoknak is eltér a tartóssága és a tisztíthatósága is. A természetes bőr anyagok, amik nem rendelkeznek semmilyen felületvédelemmel, igényelnek több gondozást és ezeket nehezebb tisztítani is. A felületkezelt és a műbőr kárpitok már nem olyan kényesek, viszont nem is olyan mutatósak, azon kívül könnyebben meg is tudnak sérülni.

Ápolás, törődés hatékony trükkökkel

A rendszeres kárpitápolással nem csupán azt lehet elérni, hogy a bőr tovább maradjon újszerű, hanem azt is, hogy a szennyeződéseket, amik érik, könnyebben tudják kitisztítani és eltávolítani.

Balesetek egy gyerek vagy kisállat nélküli háztartásban is megtörténnek. Ha bármilyen folt kerül a bőr kárpitra azonnal cselekedni kell. Minél tovább vár, annál mélyebben issza magába a kárpit a foltot. A foltot hideg vizes ronggyal óvatosan fel kell itatni. A beszáradt foltok ellen beválhat az aszpirines víz, mint házi praktika. Karcolások ellen olajat érdemes ronggyal a sérülésre és környékére kenni.

Amellett, hogy lényeges az ülőgarnitúra ára, minősége, külseje és a kárpit kezelhetősége, nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy kinek, milyen bútor válik be a nappalijába, az életmódjához. A www.lederland.hu webcímen a tőlünk megvásárolható, gyönyörű bőr bútorok kínálatát találja. Az elérhetőségeinken kérjen róluk tájékoztatást: info@lederland.hu, 06-23-530-454, 06-30-629-76-47.