A pedikűrös kezelőágy minden pedikűr típushoz passzol

2023 ápr 4. | Életmód

A lábak szépségét és egészségét is a pedikűrös tudja visszaadni. Csak helyet kell foglalni a pedikűrös kezelőágyon és kezdődhet a kezelés!

Pedikűr, de milyen?

A manikűrrel ellentétben a pedikűrnek több fajtája is létezik. A laikusok mindent egy kalap alá vesznek, ami a lábak ápolásával és kezelésével kapcsolatos. A legtöbben a lábak esztétikai kezelését ismerik, illetve ezt veszik igénybe a leggyakrabban. A nyári papucsok, szandálok szezonjában többen kérnek időpontot pedikűrre, hogy ápolt lábfejjel tudjanak magabiztosan kilépni az utcára, strandra.

A pedikűr két alaptípusa a pedikűr és a gyógypedikűr:

1. pedikűr: esztétikai célja van. A pedikűrös szakember főként az alapvető eszközökkel dolgozik. Reszelőt, körömcsípőt, ollót használ a körmök formázására, illetve a lábfejen keletkezett bőrkeményedések eltávolítására. A láb bőrét puhítani kell, visszapótolni a nedvességet, a körömágy bőrét visszatolni, a bőrt radírozni. A láb puha, hidratált, a körmök egyformán szépek lesznek a kezelést követően.

2. gyógypedikűr: egészségügyi célja van. A lábfejen olyan elváltozások keletkezhetnek, amiknek a kezeléséhez nem kell feltétlenül bőrgyógyászt, orvost felkeresni, mert egy képzett pedikűrös is hatékony kezelést tud végezni rajtuk. Ilyen elváltozás a gyakori bőrgomba vagy a tyúkszem, szemölcs, de felléphet gyulladás vagy makacs körömbenövés is. Az otthoni kezelés elhúzódhat vagy nem vezet eredményre, így érdemes szakemberrel elvégeztetni a szükséges lépéseket a lábfej kezelésére.

A gyógypedikűr elvégzése során kiemelten fontos, hogy a szakember tökéletesen higiénikus eszközökkel dolgozzon és ugyanazt a pedikűrös eszközt ne használja több betegnél is, illetve kizárólag fertőtlenítést követően. A láb kezelésére nemcsak kézi, hanem gépi pedikűrös eszközöket is használhat a szakember. Egy minőségi pedikűrös kezelőágyon kényelembe helyezheti magát a vendég minden kezeléshez. Forgófejes reszelővel a bőr kezelése hatékony és még a bőrnövekedés is lassíthatja, de körmökhöz is alkalmazható.

Jellemzően egy gyógypedikűrrel foglakozó szakember érthet az esztétikai és a gyógypedikűrhöz is, de vannak kizárólag esztétikai pedikűrre szakosodott szakemberek is.

Új pedikűrös bútort tud rendelni online, a webshopunkból, a www.medmobel.hu címen. Kérdésekkel keresse kollégáinkat a 06-1-788-32-82, 06-30-211-48-72 telefonszámon vagy a medmobel@gmail.com email címen!