A fenntarthatósághoz és növekedéshez vezető út

2023 márc 22. | Technológia

Sok cég hirdeti magáról, hogy a zöld jövő szolgálatában áll, de vajon tényleg tudják, mire van szükség a fenntarthatósághoz, vagy a piaci vonzerő javítása az egyetlen, amit el akarnak érni? Ha Ön valóban a bolygó oldalán áll és a legjobbat szeretné cégének, nem kérdés, hogy napelemes rendszerre kell váltania, de az sem mindegy, kivel dolgozik együtt ezért a célért. Ám mielőtt belevágna, tegyünk egy kis képzeletbeli utazást az időben, hogy lássa, miért is olyan fontos ez!

Az első állomás az 1839-es év, ekkor fedezte fel Edmund Bequerel, hogy a napsugárzás képes elektromos energia előállítására, ezt nevezzük fotovoltaikának. Az energiatermelésnek ez a módja tiszta, nem keletkezik káros melléktermék, ráadásul a rendszer folyamatosan, lényegében karbantartás nélkül működik. Mégis több, mint 100 évre volt szükség ahhoz, hogy a napenergiát aktívabban elkezdje használni az emberiség.

A fotovoltaikus rendszer, vagyis a napelem technológia mára a világ minden táján ismertté vált, jelentőségét felismerték a nagyvállalatok, de a lakosság körében is egyre népszerűbb. Ki ne akarná megszüntetni a hálózativillamosenergia-függőséget, élvezni az ebből fakadó anyagi biztonságot és annak tudatában élni, hogy tett egy lépést a zöld jövőért?

Csakhogy a PV napelemes rendszer elterjedésével folyamatosan növekszik a piaci szereplők száma, és korántsem tudja minden cég ugyanazt a minőséget nyújtani. Ráadásul a telepítés komoly költséget jelent, ami azt eredményezi, hogy sokan az ár alapján hoznak döntést, és mint tudjuk, „olcsó húsnak híg a leve”. Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a napenergia az napenergia, bárki telepíti is a rendszert, így ha a befektetés mégsem hozza a várt eredményt, a hiba a technológiában keresendő.

Az igazság azonban az, hogy a gondos tervezés, a kockázatelemzés és a monitoring mind nélkülözhetetlen az optimális rendszerteljesítményhez, ezt pedig csak egy szakmája iránt elhivatott csapat tudja megadni. Ilyen partnerre van szükség ahhoz, hogy biztosítva legyen a pénzügyi stabilitás, és egyben jogosan, sőt, büszkén állíthassa magáról a cég, hogy egy fontos lépést tett a fenntartható, zöld jövő érdekében.

Cégünk, a Gershoj Energia Kft. azt tűzte ki célul, hogy a PV napelemes rendszer minden megrendelőnek az energiatermelés környezetbarát formáját biztosítsa és eközben megtérülő befektetést jelentsen. Ha ez az, amire Önnek is szüksége van, nézzen szét a www.gershojenergia.com weboldalon, és lépjen velünk kapcsolatba a +36-30-894-6152-es telefonszámon vagy a napelem@gershojenergia.com e-mail címen!