Móka és tanulás várja a kicsiket a bábszínházakban

2023 febr 8. | Szórakozás

A gyerekeknek szóló előadások egyik kedvelt típusa a bábszínházak színpadán jelenik meg. Mit kapnak egy előadástól a gyerekek?

A gyerekszínház egyszerre mesél, tanít és fejleszt is. A gyerekek színháza mesés formában jeleníti meg az életről szóló történeteket. A színházi előadásokból alapvető dolgokat tanulnak meg a kicsik. Emberi kapcsolatok, erkölcsi igazságok, a jó és a rossz harca, hétköznapi helyzetek átélése válik lehetővé a közönség soraiban ülve. A mese egyszerűen megfogalmazva tálal problémákat, szituációkat és azok megoldásait, úgy, hogy a gyerekek is megértsék.

A bábozással előadott mesék percei alatt a gyerekek fantáziája is fejlődik, kreativitásuk ki tud bontakozni, miközben érzelmi világuk is gazdagodik. A bábszínház fejleszti a szókincsüket, hiszen olyan szófordulatok, kifejezések hangzanak el, amiket a hétköznapokban nem feltétlenül hallhatnak.

Ez nem csak játék és mese

A bábszínházak klasszikus meséiben emberek és állatok keverednek kalandokba, járnak túl egymás eszén vagy élnek boldogan, amíg meg nem halnak. Ezek az előadások a gyerekeknek azt tanítják, hogy megéri bátornak lenni, követendő dolog segíteni a gyengét, a jó pedig így vagy úgy, de elnyeri a jutalmát.

A mai televíziós mesék, animációs műsorok többsége köszönőviszonyban sincs a régi népmesék, klasszikus mesék világával. A bábszínházak ezeket a meséket elevenítik fel és velük együtt a mese minden klasszikus elemét.

A gyermek előadások színes kínálatából a bábozás sem maradhat ki. A bábozás díszlettel, kellékekkel, bábszínészek közreműködésével zajlik. Minden előadás a kicsik figyelmét lekötő, ideális 60 perc körüli időtartamot foglalja magába. A www.szikorarendezoiroda.hu webcímen a Szikora Rendezőiroda weboldala és az elérhető bábelőadások ajánlata található. Olyan klasszikus mesék elevenednek meg a bábszínházak előadásain, mint a kismalac és a farkasok meséje, Piroska kalandjai vagy a híres Kacor király története. A bábszínház megrendelése telefonon vagy üzenetben is lehetséges: +36-30-250-68-58, info@szikorarendezoiroda.hu.