Kövesse a 7 szabályt az egészséges étrendhez!

2023 febr 7. | Életmód

Kicsattanó közérzet, vékony alak, fitt kiállás. Ezeket mind megkaphatja, ha betartja a 7 szabályt az egészséges étrendhez.

Az elfogyasztott ételek minősége, mennyisége és az összetevői óriási mértékben hatással vannak arra, hogyan néz ki valaki. Az egészséges táplálkozásnak köszönhetően nemcsak a plusz kilóknak inthet búcsút, de a betegségek is elkerülik és a hangulata, a teljesítménye is rohamosan javul. Tartsa be azt a 7 szabályt az egészséges étrendhez, ami irányt mutat, mi kerüljön a tányérjára reggel, délben és este! 

  1. Nincs feldolgozott élelmiszer! A mirelit, kész ételek, a konzerv termékek és feldogozott, adalékanyagban gazdag élelmiszerek lehet, hogy finomak, de egészségtelenek és  még hizlalnak is. Helyettesítse őket friss alapanyagokkal!
  2. Inni, csak okosan! Gyümölcslé, szénsavas üdítő, alkohol, kávé? Inkább tea, ásványvíz kerüljön a poharakba és meglátja mennyivel könnyebbnek, energikusabbnak fogja magát érezni.
  3. Lakjon jól! Egyen többször, keveset és a tányérjára tápanyagokban gazdag, vitamindús ételek kerüljenek! Teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, gyümölcs, zöldség. Finomak és táplálóak, nem hagynak maguk után rossz közérzetet.
  4. Élénkítse az anyagcseréjét! Ne egye tele magát és ne nassoljon két étkezés között! Ha keveset eszik többször, a vacsora és a következő étkezés között több időt hagy, akkor az anyagcseréje is magához tér.
  5. Kerülje a puffasztó hatású ételeket! Sok zöldség puffaszt, ami kellemetlen, feszítő érzéssel jár. Mértékletesen fogyasszon káposztát, babot, lencsét, hagymát is.
  6. A víz a barátja! Fáradtság, fejfájás, koncentrációzavar lép fel, ha nem iszik elég folyadékot. Ossza el egy napra és legalább nyolc pohárral igyon, lehetőleg tiszta vizet!
  7. A fehérjék hasznosak! A fehérje az izomépítésben és fogyásban is segít, valamint gyorsítja az anyagcserét is. Túró, csirke, mandula vagy tofu? Válasszon!

A vágyott alak eléréséhez és megtartásához is talál tippeket a honlapunkon, a www.szuperfogyas.hu webcímen. A testmozgás, az alkalmazott testkezelések, valamint a kitartó diéta együttesen hatékony kombinációt jelentenek.  A kollégáinkhoz már csak be kell jelentkeznie telefonon vagy érdeklődni üzenetben: +36-20-936-50-64, +36-70-371-58-51, info@szuperfogyas.hu.