Milyen előnyökkel rendelkezik a bioetanol folyadék a fához képest?

2023 jan 2. | Lakberendezés

Kandallóról sokan álmodoznak, hiszen ez nem csak egy fűtőberendezés, hanem hozzájárul az otthonos hangulat megteremtéséhez is. Azonban nincs minden lakásban lehetőség kandalló kiépítésére, ugyanis ez az esetek többségében kétségkívül bonyolult és költséges: kéményt kell kiépíteni, illetve át kell alakítani az egész fűtési rendszert és persze magát a helyiséget is. Ráadásul a hagyományos kandalló kezelése is sokkal több annál, minthogy néha fát teszünk a tűzre.

Szerencsére ma már van olyan megoldás, aminek köszönhetően senkinek nem kell lemondania a tűz látványáról és csodás fényeiről, ugyanis a biokandalló mindenhol használható. Ez a berendezés az úgynevezett bioetanol folyadékkal működik, aminek sok előnye van a fa használatához képest.

A bioetanol égése során nem keletkezik káros anyag, csupán vízpára és szén-dioxid, így nincs szükség kéményre és környezetbarát. A biokandallóból nem pattan ki szikra, ezzel sokkal biztonságosabb is, illetve nem keletkezik hamu sem, aminek az eltakarítása egy hagyományos kandalló esetében mindig macerás feladat. A bioalkohol szép, nyugodt lánggal ég, és illatosított formában is kapható, ezzel a lakás illatosítása is biztosított.

És természetesen nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy mennyivel kényelmesebb biokandallót és bioetanolt használni, hiszen nem kell fát hasogatni, szárítani, tárolni, behordani.

A rengeteg előny mellett szót kell ejteni a biokandallók hátrányáról is, ami pedig az, hogy csupán kiegészítő fűtésként használható, a helyiség hőmérsékletét csupán néhány fokkal emeli. Elsősorban annak ajánlott, aki egy meglévő fűtési rendszer mellé szeretne kandallót, a látvány, illetve a hangulat miatt.

Amennyiben érdeklődik a biokandallók iránt vagy többet szeretne tudni a bioalkoholról, látogasson el a www.biokandallok-shop.hu weboldalra! Ha további kérdése merült fel, forduljon bizalommal cégünk munkatársainhoz a (+36) 30 785 70 70-es telefonszámon vagy az info@biokandallok-shop.hu e-mail címen! Szívesen állunk rendelkezésére mindenben.