A póthaj ápolásának fontos lépése a mosás

2023 jan 2. | Nőknek

A frissen hosszabbított frizurát meg lehet őrizni eredeti állapotában. Csupán követni kell a póthaj ápolásának minden lépését.

A póthajnak is szüksége van ápolásra, mert enélkül elveszíti a felrakáskor meglévő kinézetét, állapotát. A póthaj tincsei sem nélkülözhetik a mosást, de egy kicsit eltérő ápolást igényelnek, mint az eredeti hajkorona.

A póthaj nem élőhaj, így az ápolással kapja meg a szükséges táplálást. Ez az élő hajjal ellentétben sokkal több időt és energiát jelent. A mosást nem szabad túlzásba vinni, különben a tincsek kiszáradnak. Elegendő négy naponta, heti pár alkalommal megmosni a póthajat, de lehet ritkábban is.

A mosáshoz olyan terméket kell választani, ami nem oldja a póthaj illesztéséhez használt anyagokat, nem tartalmaz alkoholt, savas anyagot, kőolaj származékot. Fontos a termék keratin, illetve protein tartalma is, ami táplálja a tincseket.

Az előkészületek és a mosás technikája is a tincsek szépségének megóvását, az illesztés megtartását támogatják. Mosás előtt óvatosan fésüljük ki a hajat, majd alaposan vizezzük be. A samponnal hátrahajtott fejjel végezzük a mosást. Minden fázisnál alapvető dolog a kíméletesség.

A vízsugár ne legyen túl erős, a víz hőmérséklete pedig inkább langyos, mint hideg vagy meleg. Kerüljük az erős dörzsölést, a tincsek összekócolását, felülről lefelé haladva samponozzuk a tincseket. Alaposan távolítsuk el a sampont az öblítéskor. A vizezés, öblítés legyen mértéktartó, mert a póthaj könnyen magába szívja a vizet. A mosást követő szárítást kíméletesebbé, gyorsabbá teszi,ha puha törölközővel kinyomkodjuk, felitatjuk a vizet a hajról. Ne csavarjuk a vizes hajat törölközőbe túl szorosan. Mosás után, vizesen tilos a fésülés, mert könnyen megsérülnek a hajszálak.

A póthaj ápolásának jól bevált lépéseiről további tanácsok, tippek is olvashatóak a www.hajker.hu honlapon. A professzionális hajhosszabbításhoz póthajak, kellékek is megvásárolhatóak az üzletben. A kereskedés elérhetőségein, a haj@hajker.hu email címen és 06-1-22-11-192 telefonszámon is adunk tájékoztatást az érdeklődőknek.