Az ékszerek tisztításáról bővebben

2022 dec 1. | Nőknek

Az ékszereket viselésük során rengeteg szennyeződés érheti, amelyek igen nagy mértékben hatással vannak a kiegészítők kinézetére. Veszítenek csillogásukból, kifogástalan megjelenésükből, ilyen állapotban pedig sokan nem szívesen viselik ezeket a nyakláncokat, gyűrűket vagy karkötőket.

Egyesek megpróbálkoznának az ékszer tisztítással, azonban ez a művelet körültekintést igényel. Nem lehet például akármilyen vegyszerrel hozzálátni egy ezüst vagy arany ékszer tisztításnak, ugyanis egy nem kellően átgondolt lépéssel komoly károkat lehet okozni a kiegészítőkön.

Az aranyból készült nyakláncok, karkötők, gyűrűk vagy fülbevalók tisztítása szerencsére nem túl bonyolult művelet, otthoni körülmények között is egyszerűen el lehet végezni. Minimális mennyiségű mosogatószerre és meleg vízre lesz szükség az arany ékszerek tisztításához. A mosogatószeres meleg vízbe kell áztatni a kiegészítőket legalább negyed órára, majd puha kefével megtisztítani a felületüket, végül egy törölközőre téve megszárítani.

Ezzel szemben az ezüst ékszerek kicsit speciálisabb törődést igényelnek. Esetükben nem csupán a szennyeződések bosszantóak, hanem az is, hogy a levegővel történő érintkezésnél sötétednek, különösen akkor, ha sokáig nem viselik őket. Több üzletben lehet kapni kifejezetten ezüstökhöz tisztító folyadékot, amely képes kíméletesen eltávolítani a szennyeződéseket.

Érdemes bizonyos időközönként beiktatni az ékszer tisztítást, továbbá odafigyelni a viselésük során bizonyos dolgokra. Például testápoló használatakor célszerű levenni az ékszereket, így a kezelt bőrfelület nem érintkezhet a kiegészítőkkel, azok pedig meg tudják őrizni az épségüket.

Szeretne kérdezni a témával kapcsolatban, vagy igényes ékszereket vásárolna? Forduljon bizalommal az Ékszerkuckó Kft-hez, ahol számos szépséggel, ízléses kiegészítővel találkozhat! Online üzletünk kínálatát a www.ekszer-kucko.hu címen éri el. Bővebb információkért keressen minket telefonon a +36-20-297-2660-as számon vagy írjon e-mailt az ekszerkucko.webshop@gmail.com címünkre!