Konszekutív tolmácsolás az üzleti életben

2022 okt 7. | Üzlet

Szakmai vásárt rendez, és üzleti megbeszélésre is készül a külföldi vendégekkel? Szeretné a fogadáson, vagy más eseményen a különböző nyelven beszélő emberek tolmácsolását megoldani? Konszekutív tolmácsolással elősegítheti a jó együttműködést, és az üzleti sikerek megvalósítását.

Az üzleti életben sokszor előfordul, hogy két másféle nyelvet beszélő partner szeretne megbeszélést folytatni egymással annak érdekében, hogy megismerjék a különböző szakmai felületeket, és jól együtt tudjanak működni. Minden vendég örül annak, ha színvonalas konszekutív tolmácsolással közreműködve segítik elő a tárgyalást.

A szakember nagy figyelemmel hallgatja a más nyelven beszélő személyt, gyorsan és lényegre törően jegyzetel, majd pontosan visszaadja azt, ami elhangzott. Az előadó vagy a vendég időszakonként szünetet tart, amikor a tolmácsnak lehetősége van arra, hogy lefordítva elmondja a hallott szöveget.

Egy üzleti vagy hivatalos tárgyalás során elengedhetetlen a pontos fordítás, és a tolmács ráhangolódása is az adott beszélgetés céljára. A konszekutív tolmácsolás során szakaszokban történik a fordítás, ami azt jelenti, hogy 4-6 mondat után szólal meg a tolmácsolást végző szakember.

Ez a szakmai tudás nagyon jól felhasználható a különböző fesztiválokon, a rövidebb előadásokon, a megnyitókon, és interjúk alkalmával. A konszekutív tolmácsolás biztosítja a megértést két másképp beszélő ember között, vagy kisebb létszámú hallgatóság esetén. Szükség lehet a konszekutív tolmácsolásra üzemlátogatások alkalmával is, amikor egy külföldi csoportnak mutatják be a munkaterületet. Kiállításokon, vagy különböző rendezvényeken, amikor külföldi delegációt látnak vendégül, nélkülözhetetlen az idegen nyelv szakszerű fordítása.

Előfordulhat, hogy szerződéskötéskor a szerződő felek nem azonos nyelvet beszélnek, emiatt nélkülözhetetlen a precíz fordítás.

Nagyon fontos, hogy a tolmács gyakorlott szakember legyen, aki gyorsan tud jegyzetelni, és jó kommunikációs képességgel rendelkezik. Ennek érdekében vegye fel a kapcsolatot cégünk, az M&M Translation Services Kft. munkatársaival! Több, mint 10 éve nyújtunk színvonalas szolgáltatást, fordítóirodánkban foglalkozunk konszekutív tolmácsolással, és más fordítói munkákkal is. Szerezzen bővebb információt a www.mmts.hu weboldalon, és keressen bennünket a 06-24-898257-es telefonszámon, vagy az info@mmts.hu e-mail címen!