Ipari kemence tömítések a hibátlan működéshez

2022 szept 28. | Technológia

Pékáruk gyártásával foglalkozik, és rendszeresen készít kemencében sült élelmiszereket? Cukrászatot üzemeltet, és fontos, hogy a berendezése megfelelően működjön? Cserélje ki időben az ipari kemence tömítéseket! Ha pedig gyártóként tevékenykedik, szerezze be megbízható kézből a kiváló minőségű kellékeket!

Az élelmiszeripar területén sok helyen használnak kemencéket a különböző termékek előállításához. Ezek a meleg üzemű berendezések nagy hőfokon működnek, és fontos, hogy az ajtajuk jól zárjon, amit a megfelelő szigetelések és tömítések biztosítanak. A pékipari szakemberek számára nagyon fontos, hogy az ipari kemence tömítések megfelelőek legyenek, és bírják a terhelést. Az ipari kemence tömítéseknek több szempontból kell megfelelniük annak érdekében, hogy megfelelően ellássák a feladatukat. Az ipari kemence tömítések elvárt tulajdonságai közé tartozik, hogy kiváló hőálló képességgel rendelkezzenek, hosszú időn keresztül megőrizzék a rugalmasságot, ezáltal sokáig jó tömítést biztosítsanak. Nagyon lényeges, hogy ez az anyag nem deformálódik el, ezért a szerepét jól be tudja tölteni. Fontos, hogy az illesztés megfeleljen, mivel teljes mértékben a kemenceajtó méretéhez kell igazodnia. Nem csak a pékárukat, hanem a cukrászati termékeket is kemence segítségével készítik el, és az élelmiszeripar területén más helyeken is használják ezt a berendezést. Az ipari kemence tömítésekre nagy szükség van, egyedi méretűre és alakúra gyártják a szakemberek. A gyártónak nagy segítség, ha mintadarabot, vagy pontos rajzot kap az előállításhoz. Rengeteg profilból lehet választani attól függően, hogy milyen kivitelezésre van szükség. Az ipari kemence tömítések lehetnek ragaszthatóak, vagy sínbe illeszthetőek. A kemence ajtajához igazodva kérhető nútba pattintható, vagy lemez alá rögzíthető kivitelezés is. A sütő és szárító kemencékhez nélkülözhetetlen ez az anyag, mivel így lehet a teljes zárást, és az elvárt hőfokot biztosítani. Sérülés, vagy elhasználódás miatt csere szükséges, ami könnyen és gyorsan elvégezhető.

Működtesse a berendezését megfelelően, jó minőségű ipari kemence tömítésekkel! Könnyen hozzájuthat a hőálló tömítésekhez cégünk, a WESTEX Kft. kínálatában. Informálódjon a www.westex.hu weboldalon, és keressen bennünket a 06-94-510102-es telefonszámon, vagy a westex@t-online.hu e-mail címen!