Az evészavar okainak kiderítésével meggyógyulhat!

2020 máj 14. | Életmód

Túl sovány, és így is elutasítja az ételeket, vagy túlsúllyal küzd, mégis sokat eszik? Nem érzi jól magát a bőrében? Az evészavar tüneteinek hátterében bonyolult lélektani folyamatok játszanak szerepet, ezért fontos, hogy kiderítse ezek okait. Pszichológus segítségével megoldhatja a problémáját, és ehhez nem is muszáj személyesen találkozni, hiszen lehetősége van online konzultációt kérni.

A stresszes mindennapokban gyakran előfordulhat, hogy Ön is próbál kompenzálni. Többféle módon teheti az életét boldoggá és egészségessé, de ehhez tudni kell megfelelően dönteni. A táplálkozás nagyon fontos az egészség szempontjából. Ezen a téren a különböző testalkatok, valamint a családi szokások miatt óriási eltérések vannak. Bizonyára Ön is kialakított magának egy étkezési rendet, és vannak kedvenc ételei. Fontos, hogy figyeljen a táplálék mennyisége mellett a minőségre is.

A rendszertelen táplálkozás megnöveli az evészavar kialakulásának valószínűségét. Sokszor fordul elő az is, hogy valaki az evés örömével szeretné a hiányzó boldogságot pótolni, hiszen az étel természetes jutalomforrás. Az evészavarok egy tipikus formájában az egyén túlzottan kövérnek gondolja magát, még akkor is, ha a mérleg nem ezt mutatja, és emiatt elégtelen az étkezése. Az evészavar egy másik formájában is a testsúly, a külső megjelenés áll a középpontban, amikor valaki időről időre kontrollálatlanul teleeszi magát, majd amint ráébred arra, mi történt, különböző, általában egészségkárosító módszerek segítségével próbál megszabadulni a bevitt kalóriáktól (például önhánytatás, túlzott sportolás). Ilyenkor is fontos, hogy feltárjuk és megoldjuk az evészavar hátterében meghúzódó lelki problémákat. Egyedül nehéz az egyensúlyi állapotot visszanyerni, szükség van szakember segítségére. A pszichológus segít Önnek kideríteni azokat az okokat, amelyek elvezettek az evészavar kialakulásához. Szakembertől segítséget és tanácsokat kap az életmódja változtatásához, így megszabadulhat az evészavartól. Mindez már nem csak személyes találkozó útján képzelhető el, az online beszélgetések segítségével is sikeres lehet a terápia.

Könnyebben megértheti önmagát, és megoldást találhat a problémáira, ha szakemberhez fordul segítségért! Keresse fel Thiery Henriette klinikai szakpszichológust annak érdekében, hogy minél hamarabb leküzdje az evészavart. Online konzultációra is van lehetősége.

Szerezzen bővebb információt a www.thieryhenriette.hu weboldalon! Egyeztessen időpontot a 06-70-4325790-es telefonszámon, vagy küldjön e-mailt az info@thieryhenriette.hu címre!