Kerti tó építéssel szebbé teheti a környezetét!

2020 máj 7. | Életmód

Örömmel tartózkodik a szabadban, és igyekszik minél szebbé tenni a környezetét? Kedveli a vízpartot, de nincs ideje rendszeresen elutazni? Kerti tó építéssel szebbé varázsolhatja az ingatlana külső területét, és eleget tehet minden igényének!

Egy jól megtervezett, szakszerűen megépített kerti tó fenntartása nem jár több munkával, mint egy vele azonos területű, különféle növényekkel teli kert gondozása. Profik segítségével rövid idő alatt megvalósíthatja a terveit, és olyan környezetet teremthet, ahol igazán jól érzi magát!

Akár az aktuális trend, akár útmutatás, vagy a saját elképzelései alapján halad a kerti tó építésével, nagyon fontos, hogy részletes tervet készítsen elő. Lehetősége van bármilyen formájú, és bármekkora méretű kerti tó építésére, azonban lényeges, hogy illeszkedjen a kert stílusához, és elegendő hely álljon rendelkezésre. A terasz részeként is funkcionálhat, de dönthet úgy, hogy az épülettől távolabb jelöli ki a kivitelezés helyét. Érdemes az arányokra ügyelni, és alaposan átgondolni, milyen kiegészítőkkel teheti még szebbé a kerti tavat.

A kerti tó építésének egyik fontos eleme, hogy milyen anyagot használ fel a tó lerakásához. Többféle fólia közül választhatja ki azt a terméket, amivel tartós eredményt érhet el. A PVC tófólia akár 20-25 éven keresztül eleget tesz az elvárásoknak, azonban az EPDM tófólia élettartama elérheti az 50 évet is. Érdemes a tartósabb, tökéletesebb megoldás mellett dönteni, így nem adódhat probléma a vízszigeteléssel hosszú időn keresztül. A tófólia beterítését megelőzően szükség van a tómeder kiásására, a törmelékek eltávolítására, valamint a védőréteg fektetésére is. Ezeket a feladatokat célszerű profikra bízni, így semmilyen kellemetlenség nem adódhat a kerti tó építése során.

Ha olcsó, ugyanakkor időtálló tófóliát választana, és szeretné a kerti tó építését megbízható szakemberek segítségével lebonyolítani, keressen fel bennünket! Informálódjon részletesen a nálunk kapható EPDM tófóliáról, és szakembereink tevékenységéről a www.tofolia.eu weboldalon! Amennyiben pedig kérdése merül fel, vagy szeretné a szolgáltatásunkat igénybe venni, hívja a 06-70-9461727-es telefonszámunkat, vagy küldjön üzenetet az info@tofolia.eu e-mail címünkre!