Megbízható alkatrészek: o-gyűrűk, alátétek és hasított stiftek

2019 okt 30. | Technológia

A kötőelemek használata mindennapos dolog, ezeknek a sokszor kis méretű elemeknek a segítségével tudunk különböző alkatrészeket egymáshoz rögzíteni. A kötőelemek és tartozékaik változatos kínálatot mutatnak, közéjük tartoznak a csapágyak és kiegészítő elemeik is.

Ebbe a kategóriába tartoznak az o-gyűrűk, amik tulajdonképpen tömítőelemekként használatosak. Az o-gyűrűk felhasználása igencsak sokszínű, elsősorban önálló tömítőelemként használják őket, de ha erőfeszítő elemre van szükség pneumatikus tömítésekhez vagy hidraulikus tömítésekhez, akkor is ilyen alkatrészeket alkalmaznak a siker érdekében. Ennek köszönhetően a járműiparban, a repülőgépiparban általánosan használják, a legismertebb tömítések egyike. Az o-gyűrű folyadék és gáz tömítésére egyaránt alkalmas, olcsó és könnyen kezelhető.

Az alátétek jelentéktelennek tűnő, de annál fontosabb feladatot ellátó alkatrészek, amiket a csavarkötéseknél használnak elsődlegesen. Az alátétek feladata, hogy egyenletesen eloszlassák a csavarra ható erőt. Ha nem lenne alátét, akkor az egy pontra ható erő elég kicsi területen tudna kifejteni hatást ahhoz, hogy a nyomás tönkretegye a kötést magát vagy azokat az alkatrészeket, amiket összeköt. Ez főleg a vékonyabb, sérülékenyebb anyagok esetén fontos.

Végül a hasított stift vagy más néven illesztőszeg, szintén a kötőelemek csoportjába tartozik, amiket főleg a különböző alkatrészek helyzetének biztosítására használnak. A hasított stiftek megakadályozzák, hogy egy alkatrész elmozduljon, más pozíciót vegyen fel.

Cégünk, a SIB Csapágy Kft. termékeit a www.sib.hu webcímen lévő honlapon találja, ahol csapágyak és tartozékaik mellett egyéb alkatrészek, kötőelemek is színesítik a terméklistát. Vásároljon kedvező áron megbízható alkatrészeket, amiket hosszú távon tud használni kötések, tömítések kialakításához! Érdeklődjön szolgáltatásainkról, termékeinkről a weblapunkon megadott elérhetőségeink egyikén, a 06-1-286-1556-os telefonszámon vagy a sibkft@gmail.com e-mail címen!