Mikrobiológiai gyorsteszt, a modern analitika eszköze

2019 szept 24. | Technológia

A mikroorganizmusok között vannak olyanok, amik romlást okoznak vagy kórokozónak minősülnek. Ezeknek a jelenléte értelemszerűen nem kívánatos, különösen olyan helyeken, ahol gyártással foglalkoznak, ahol kiemelten fontos a higiénia megőrzése. A mikroorganizmusok szabad szemmel nem láthatóak, a kimutatásuk azonban ma már többféle módszerrel is lehetséges. Az olyan hagyományos módszerek, mint a tenyésztés, illetve a standard mikrobiológiai módszerek ugyan hatékonyak, de sok energiát és időt igényelnek. A használatuk nem alkalmas ott, ahol nincs megfelelő felszerelés és hely, sem pedig lehetőség arra, hogy rendszeresen segítségül hívják őket. A korszerű technológiákkal azonban már gyorsan és nem utolsó sorban megbízhatóan ki lehet mutatni a különböző anyagokban, felületeken jelen lévő mikroorganizmusokat. Ezt a modern technológiát képviselik a mikrobiológiai gyorstesztek.

A mikrobiológiai gyorstesztek eredményére nem kell napokat várni, ellenkezőleg, már percek alatt képesek kimutatni a baktériumok, gombák jelenlétét. A mikrobiológiai gyorstesztek egyszerűen beszerezhetőek, kis helyen lehet őket tárolni és a használatuk sem igényel magas szakképzettséget, rövid időn belül megtanulható az alkalmazásuk. Amellett, hogy megfizethető az áruk, megbízható eredményeket adnak, kevesebb időráfordítással.

A mikrobiológiai gyorstesztek egyaránt hasznosnak bizonyulnak az élelmiszeriparban, az egészségügyben, a kozmetikai iparban, a gyógyszergyártásban, a mezőgazdaságban, valamint a vízminőség ellenőrzés területén is.

Amennyiben ilyen mikrobiológiai gyorsteszteket, laboratóriumi eszközöket kíván használni, nincs más dolga, mint felkeresni cégünk, a Bentley Magyarország Kft. honlapját a www.bentleylabor.hu webcímen! Innen információt szerezhet mikrobiológiai gyorstesztekről, a legkorszerűbb analitikai, illetve laboratóriumi eszközökről és berendezésekről, valamint meg is vásárolhatja őket. Kérjen kollégáinkról részletes tájékoztatást elérhetőségeink egyikén, a +36-22-414-100-as telefonszámon vagy pedig a hungary@bentleyinstruments.com e-mail címen!