Készítsenek mesevilágot homokszórós képekkel!

2019 szept 24. | Szórakozás

A kicsi gyerekek mindennel imádnak játszani, amibe bele lehet mászni, amit megtapinthatnak, kipróbálhatnak. Ilyen játék például a homokozó is, ahol a puha homokban tudnak túrni, formákat alkotni, építeni. A másik kedvenc játék a gyerekek körében a színező, kifestő. A vonalakkal körülhatárolt alakokat színekkel, élettel, fantáziával töltik meg, megunhatatlan számukra a színezés. Mi lenne, ha a két fajta játékot összevonnánk? Mi megtettük, ebből született a homokszórós képek elkészítésén alapuló kreatív játékunk!

A homokszórós képek biztosan elnyerik minden kisgyerek tetszését, aki szereti a fent említett játékokat és szívesen foglalkozik hasonlóan kreatív tevékenységgel. A homokszórós képek elkészítése igazi kézügyességfejlesztő foglalkozásnak is beillik, hiszen a különböző színű homok adagok kiszórása már komoly koordinációt igényel a kicsiktől. Éppen ezért a homokszórós képek használatát 4 éves, illetve annál idősebb gyermekek számára ajánljuk, egészen 12 éves korig. Természetesen ezen az életkoron túl is bárki játszhat és készíthet színes homokképeket, ha ahhoz van kedve. Valóban nagyon látványos és szívderítő dolog látni, ahogyan a fehér papírlapon varázslatszerűen öltenek formát és színesednek ki az alakok.

A homokszórós képek elkészítéséhez nem kell mást tenni, mint a különböző témák borítását színek szerint eltávolítani, ehhez érdemes csipeszt használni, majd a kiválasztott színű homokot rájuk szórni. A szóráshoz kiskanalat használjunk, mert így odamegy a homok, ahová szeretnénk, nem szóródik szét a kelleténél jobban. A papíron lévő ragacsos anyagon megtapadnak a homokszemek és beszínezik az alakzatot. A különböző részekhez más és más szín illik, az utolsó fólia eltávolításával és beszórásával pedig összeáll a teljes kép. Hercegnők, állatok, cirkuszi világ elevenedik meg a fehér háttér előtt, a homokszórós képeket pedig az elkészítés után ki lehet tenni a falra dísznek.

A www.logicojatek.hu webcímen cégünk, a Bóbita Játékbolt honlapja érhető el. Itt számos kreatív gyerekjáték várja, hogy felfedezzék, hazavigyék és játszanak vele a legkissebbek, nagyobbak, sőt, az idősebbek is! A részletekről érdeklődjön megadott elérhetőségeink egyikén, a +36-20-265-5888-as telefonszámon vagy a fejleszto@bobitajatek.hu e-mail címen!