A maghőmérő használata a konyhában is nélkülözhetetlen!

2019 szept 24. | Gasztro

A profi konyhai eszközök használata nemcsak a séfek felszerelésének része, az amatőr szakácsok konyhájából sem hiányozhatnak az ilyen kiegészítők. Ha valaki szeretne minél tökéletesebb fogásokat készíteni, nem szeret találomra kivenni valamit a sütőből, levenni a tűzhelyről, annak a maghőmérő biztosan nem fog kihasználatlanul állni a fiókban.

A maghőmérő éppen olyan alkalmas húsok ellenőrzéséhez, mint kenyerek, mártások, desszertek, de akár bébiételek belső hőmérsékletének a nyomonkövetéséhez is. Az eszköz használata egyszerű: a hőmérőből kiálló fém tűt kell beleszúrni vagy beleengedni a megmérendő ételbe, alapanyagba. A modern, digitális változatoknak néhány másodperc elég arra, hogy nagy pontossággal mérjék a hőmérsékletet. A maghőmérő használatával egy kezdő szakács és egy tapasztalt gasztro rajongó is ugyanolyan tökéletes húst tehet az asztalra, szépen átsült kenyeret szelhet vagy tökéletesen elkészített csokoládé öntetet prezentálhat az ajándék bonbonokhoz.

A sütőben sülő húsokról ránézésre és villás teszttel is csak nagyjából lehet megállapítani, hogy mikor készültek el. Aminek a külseje szép barna és ropogós, arról kiderülhet a felszeletelést követően, hogy a belseje valójában még véres vagy félig nyers. Ezt a fiaskót senki sem szeretné átélni, főleg akkor nem, ha kedves vendégeket vár, ünnepekkor szeretné lenyűgözni a szeretteit a finomságaival.

A húsok mellett a házi kenyerek elkészítéséhez is nélkülözhetetlen a maghőmérő használata. Csak bele kell szúrni, és máris látjuk, hogy a kenyér belseje is ugyanolyan jó, nem túl nyers és nem is sütöttük túl azt.

A www.leotrade.hu webcímen cégünk, a Leotrade Bt. webáruházának honlapja nyílik meg, széles választékot kínálva olyan digitális eszközökből is, mint amilyen a maghőmérő. Forduljon hozzánk bizalommal és rendeljen kedvező áron maghőmérőt, megbízható méréstechnikai eszközöket! Kérdéseivel keressen minket a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén, a +36-20-336-2826-os telefonszámon vagy az info@leotrade.hu e-mail címen!