A digitális nyomtatás előnyeiről dióhéjban

2019 szept 24. | Technológia

A digitális technológia elhozta nekünk az olyan újításokat, mint amilyen a digitális nyomtatás is. A hagyományos eljárásokhoz képest ez a technológia sok előnyt rejt magában. Mi most közelebbről is megvizsgáljuk, hogy miért és kinek ajánlott ezzel a nyomtatással számolni.

Nyomtatni ma már nemcsak papírra lehet, a technológia fejlődésével jelentősen kibővült azoknak a hordozóknak a köre, amik a megfelelő eljárással festéket tudnak megtartani. Ennek megfelelően különböző textilekre is jó minőségű képek és feliratok nyomtathatók.

A textilnyomtatás egyik modern eszköze a digitális transfer nyomás. Alapvetően a textilnyomás egy drága folyamat, különösen akkor, ha a megrendelőnek olyan mintákra van szüksége, amik sok színből állnak, bonyolultabbak. Ez a magas szerszámköltségekre vezethető vissza. A digitális nyomtatás azonban már egy olyan technológia, ahol a költségek alacsonyan tarthatók. Elsősorban akkor éri meg ezt a technológiát választani, ha a nyomtatást kis darabszámhoz kell megrendelni.

A digitális nyomtatást általában behatárolható méretű textilekre készítik, hiszen leggyakrabban pólók, pulóverek, sapkák, táskák, párnahuzatok felületére készül a nyomat. Ez körülbelül 30 cm vagy annál kisebb mintát jelent. Természetesen ennél nagyobb is lehet egy minta, amennyiben a kivitelező rendelkezik olyan méretben készült vasalóval, ami lefedi a mintát a fixálás során.

A digitális nyomtatás eljárása lehetővé teszi, hogy a kész minták nagy kopásállósággal rendelkezzenek és ne menjenek tönkre túlságosan korán. Tehát a digitális nyomtatás segítségével költséghatékonyan lehet textileket mintázni, emblémázni, mindezt úgy, hogy a minőséggel is elégedettek lehetünk.

A www.lakatosdekor.hu webcímen cégünk honlapját találja, ahol szolgáltatásaink közül a digitális nyomtatást is megrendelheti! Forduljon hozzánk bizalommal, és válasszon olyan technológiát, ami textilek, illetve táblák és matricák gyors és színvonalas mintázására, feliratozására alkalmas! Minden felmerülő kérdésre válaszolunk és személyre szabott árajánlatot készítünk, ha felkeres minket elérhetőségeink egyikén! Írjon nekünk az info@lakatosdekor.hu e-mail címre vagy hívjon minket a +36-70-503-8514-es telefonszámon!