Mit kell tudni a professzionális állati hullakezelésről?

2019 aug 27. | Technológia

Az állati hullakezelésre nem csupán akkor kell kiemelt figyelmet fordítani, ha éppen valami fertőző betegség tizedeli az állományt. Aki állattenyésztéssel foglalkozik, legyen az akár sertés vagy baromfi, pontosan tisztában van vele, hogy ez szinte mindennaposnak mondható probléma. Akár természetes úton, akár egy sajnálatos balesetben vagy nem várt betegségben pusztul el az állat, minden nap felkészültnek kell lenni. A teljes állománytervezésnél is számítani kell bizonyos százalékú elhalálozása, így jó döntés egy professzionális tetemégető beszerzése már akár a vállalkozás megalapításakor is!

Az állati hullakezelés nem tréfadolog, ugyanis a tetemek és annak részei veszélyes hulladéknak számítanak; azok illegális lerakásáért pedig jelentős pénzbírságot, de súlyosabb büntetést is kaphat az elkövető. Az állati hullakezelés során elengedhetetlen a gyorsaság és a precizitás a szakszerű fertőzésveszély eliminálása érdekében. Ellenkező esetben a bomlás során a tetemet esetlegesen ellepő baktériumok és vírusok átterjedhetnek az egészséges állatokra, tömeges elhullást és hatalmas anyagi veszteséget okozva ezzel a tulajdonosnak. Az állati hullakezelés legjobb módja a tetemégető beszerzése, mert így garantáltan higiénikus körülmények között tudunk megszabadulni a testektől, ráadásul a környezetünket is tehermentesítjük ezzel. Ezek a készülékek számos méretben és teljesítménnyel kerültek legyártásra, baromfi-, sertés-, juh-, illetve haltetemégető kemencék is léteznek, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő darabot. Ezen felül kifejezetten a vágóhidak és húsfeldolgozók állati hullakezelésére készültek is beszerezhetőek, tehát szinte minden területen jól használhatóak. Kivételt képez a szarvasmarha, habár van a méreteihez kompatibilis kemence, mégsem lehetséges, ugyanis a hatályos rendeletek szerint az Európai Unióban szigorúan tilos ezekben a tetemégetőkben megsemmisíteni őket.

A Bentley Magyarország Kft. segítségével minden készüléket beszerezhet, ami az állati hullakezeléshez szükséges, www.tetemegetok.hu oldalunkon pedig minden gépünkhöz pontos leírást talál! Kérdéseivel keressen minket a 06-22-411-100-as telefonszámunkon vagy írjon nekünk a hungary@bentleyinstruments.com e-mail címünkre!