Kapjon Ön is átfogó képet cégének vezető beosztású tagjairól a 360 fokos értékelés segítségével!

2019 júl 25. | Üzlet

A vezetők értékelésére számtalan módszer létezik, ám ezek közül a legkiemelkedőbb az úgynevezett 360 fokos értékelés. Az elnevezés onnan ered, hogy az illetőt az értékelés során minden irányból, azaz 360 fokban vizsgálják. Irányok alatt azt értjük, hogy a még árnyaltabb összkép eléréséhez nem csupán az értékelendőnek teszünk fel vele kapcsolatos kérdéseket, habár az önértékelésnek is jelentős szerepe van. Ezen kívül beosztottjait, vele azonos beosztásban lévőket, és a feletteseit is bevonjuk a 360 fokos értékelésbe.

Fontos, hogy más és más perspektívából vizsgáljuk valaki munkáját, nem csupán a személyes véleménye alapján. Érdekes részletekre derül fény a 360 fokos értékelés során, mert merőben másképp látja a vezető munkáját például egy beosztottja. Nála jobban talán senki sem tudja pontosan leírni azokat az erényeket és hiányosságokat, amin a későbbiekben esetleg dolgoznia kell. Az sem elhanyagolható, hogy a saját beosztásával egyenértékű társai miként vélekednek róla, hogyan tud együtt dolgozni velük. Majd végül a felettes véleményére is nagy hangsúlyt fektetünk, itt egy merőben más szerepben kell helytállnia, ő is beosztott, a felügyelete alá tartozó részleg munkáját képviseli. Több módon is sor kerülhet a kérdések megválaszolására, írásban, vagy szóban, mindenki ugyanazokat a kérdéseket kapja. Ez minden bevont személy esetében teljesen névtelen, bárki őszintén leírhatja a véleményét. Minimum hat személyre van szükség, akiket egy semleges megbízott, például HR vezető választ ki. Ha nincs mód a kiválasztásukra, mindenkinek ki kell tölteni a 360 fokos értékelés kérdőívét. A kérdések kulcsfontosságú készségcsoportokra fókuszálnak, mint a kommunikáció és bizalomépítés.

Kapjon Ön is pontos képet vezetőinek megítéléséről, és munkájuk hatékonyságáról cégünk, a Profiles International Hungary Kft. 360 fokos értékelése segítségével! A www.profiles.hu internetes oldalunkon megismerheti az összes szolgáltatásunkat, ha másban is szüksége lenne a segítségünkre. Kérdés esetén keressen minket bizalommal a +36-1/200-68-76-os telefonszámon, vagy írjon e-mailt a profiles@profiles.hu címre!