Mikor van szükség turbójavításra?

2019 máj 30. | Férfiaknak

A turbók roppant érzékeny alkatrészek, amik, ha nem megfelelően vannak karbantartva, elég hamar tönkremennek. Éppen ezért az autósoknak különös figyelmet kell fordítaniuk a turbó működésének ellenőrzésére, és ha valamilyen rendellenességet észlelnek ezzel kapcsolatban, azonnal forduljanak szakemberhez. Vannak olyan hibák, amikkel fontos, hogy tisztába legyen a gépjármű tulajdonosa, ugyanis, ha azonnal felismeri, és időben megtörténik a turbó javítása, nem szükséges a cseréjével foglalkozni.

A hirtelen teljesítményvesztés gyakori hiba a turbóknál, aminek több kiváltó oka is lehet, például nagy mennyiségű korom rakódott le a turbinaházban, de okozhatja sérülés és kopás is. Ezeknél a jelenségeknél minden perc számít, így, ha az autós azonnal a turbójavítás mellett dönt, nagyobb baj nem érheti az alkatrészt.

A turbójavítás abban az esetben is sürgető, ha a szerkezetet fülsértő hangot ad ki, vagy hangosan fütyül. Ezek a furcsa zajok egyértelműen szerkezeti károsodásra utalnak. Ilyenkor megvan arra az esély, hogy a turbóban található lapátok idegen anyag által sérültek vagy a megnövekedett tengelylógás miatt hozzáérnek a falhoz, de a furcsa hangok olajvesztésre is utalhatnak.

Előfordul, hogy a hibák ellenére pár autós kísérletet tesz, és tovább használja gépjárművét, ez pedig egyáltalán nem helyes. Azonnali turbójavítás nélkül a gépjármű motorja is veszélybe kerülhet, például törmelék juthat a sérült turbóból az égéstérbe, ez pedig végzetes a motor számára, arról nem beszélve, hogy roppant balesetveszélyes így közlekedni az utakon.

Ha Ön is észleli ezeket a hibajelenségeket, gondoskodjon mihamarabb a turbó javíttatásáról, ehhez pedig forduljon bizalommal cégünkhöz, a TurboTechnik Kft.-hez! A turbójavításról tapasztalt szakemberek gondoskodnak, akik rövid idő alatt igyekeznek orvosolni a felmerülő problémákat. Szolgáltatásunkról bővebb információkat is talál honlapunkon, amit a www.turbotechnik.hu címen ér el. Amennyiben kérdése lenne a turbójavítással kapcsolatban, hívjon bennünket telefonon, a 06-70-218-7978-as számon, vagy írjon e-mailt az turbotechnik46@gmail.com címre!