Mikor van szükség fotórestaurálásra?

2019 máj 2. | Nőknek

Sok ember családi albumában megtalálhatók régi fotók, melyek között előfordul, hogy van egy-kettő olyan darab, ami rendkívül elhasználódott, elöregedett. A fényképek bizony az idő előrehaladtával csak rosszabb állapotba kerülnek, hiába vigyáz rájuk a család. Ilyenkor érdemes élni a korszerű nyomtatás és fotórestaurálás lehetőségével, aminek köszönhetően a fénykép ismét olyan lesz, mint újkorában.

Sokan nem tudják, de az eredeti tárolóeszközök jelentős része is károsítja a felvételeket. Ezeknek az anyaga főként rossz minőségű, savasodó papír, de nem ritka, hogy a hordozó celofánból vagy áttetsző tasakból van. Fotórestauráláskor ezt a problémát is lehet orvosolni, mégpedig a tárolóeszköz cseréjével, így a fénykép nem károsodhat tovább a rossz minőségű hordozója miatt.

Ha a fénykép papírja elszakadt, azt a legtöbb ember megpróbálja saját maga megragasztani, azonban inkább csak ront az amúgy is sérült fotón, ezért ehhez is ajánlott a fotórestaurálás. A szakember ekkor speciális technológiával tünteti el a szakadást, ennek köszönhetően a fénykép látványát a jövőben semmilyen fizikai sérülés nem ronthatja el. A különböző foltokat ugyanígy el lehet tüntetni fotórestauráláskor. Ha a család szeretné, hogy a fotórestaurálás után a fénykép hosszan megőrizze hibátlan állapotát, kiemelt figyelmet kell fordítani a tárolási körülményekre. A legjobb 18-20 fok körüli, 40%-os páratartalmú helyiségben tárolni a fotókat.

Amennyiben Önnek is van olyan fényképe, amivel kapcsolatban szükség van nyomtatásra és fotórestaurálásra, forduljon bizalommal az abcdekor csapatához! Szakembereink gondoskodnak arról, hogy ismét élmény legyen a régi képek felfedezése. A korszerű nyomtatás és az általunk használt giclée papírok biztosítják a képek tartósságát, ennek köszönhetően a régi fotók nem digitális formátumban, hanem képként születnek újra, hosszú időre megőrzik színüket a megfelelő tárolás mellett.

A nyomtatás és a fotórestaurálás kedvező áron igénybe vehető, így bárki számára adott a lehetőség, hogy újjá varázsoltassa szülei, nagyszülei vagy dédszülei fotóit. Szolgáltatásunkról bővebben honlapunkról tud tájékozódni, amit a www.fineartnyomtatas.hu címen ér el. Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-1-782-5032-es számon vagy írjon e-mailt az info@fineartnyomtatas.hu címre! Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére!