A biztonságos rögzítés alapfeltétele: a csapágyragasztóról röviden

2019 máj 2. | Technológia

A csapágyak működését talán nem kell bőven kifejtenünk, hiszen mindenki látott már golyós, vagy görgős csapágyat. Azt azonban már kevesen tudják, hogy milyen módokon rögzítenek egy csapágyat a hozzá tartozó tengelyhez. Rögzítésre szükség van, hiszen ha a csapágy elmozdulhat, akkor annak a tengely, illetve az egész szerkezet láthatja kárát, hiszen a kenés nélküli súrlódás mindenképpen kopáshoz vezet mind a csapágy, mind a hozzá kapcsolódó alkatrészek felületén, ami további lazulást eredményez. Éppen ennek a problémának a kiküszöbölésére fejlesztették ki a csapágyragasztókat!

A csapágyragasztók megbízhatóan képesek rögzíteni a csapágyakat a tengelyen. A csapágyragasztók használatával egyszerűen ki lehet váltani az időigényes és drága gépjavítást, de elkerülhető velük a drága, új alkatrészek cseréje is, ráadásul a gép is stabilan és problémamentesen üzemelhet hosszú időn keresztül.

A csapágyragasztók használata egyszerű: folyékony halmazállapotban kell felvinni őket a tengely felületére, és rövid időn belül megszáradnak. Az új generációs csapágyragasztók már olyan sokoldalúak, hogy egyszerre biztosítanak optimális terheléseloszlást, nedvességállóak, bizonyos mértékig hőállóak, és tartós rögzítést adnak. A csapágyragasztók egyik kiemelkedő képviselője a Loctite ragasztócsalád, amiket alaposan megtisztított, zsírtalanított és kissé érdesített felületre kell vékony rétegben felvinni, majd a csapágyat hozzáilleszteni; a ragasztó ezután kitölti a két alkatrész közötti minimális rést, és egy lágyforrasztással egyenértékű, erős kötést hoz létre.

A www.sib.hu webcímen cégünk, a SIB Csapágy Kft. honlapja található, ahol széles termékkínálatból válogathat minden vásárló. A csapágy ragasztók mellett különböző alkatrészeket is kínálunk a hegesztéstechnika, a hajtástechnika, vagy a zsírzástechnika területére, ezen kívül olyan szolgáltatásokat is végzünk, mint a mérnöki tanácsadás, vagy a készletezés. Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keressen minket a weboldalunkon megtalálható elérhetőségeink egyikén és kérjen részletes tájékoztatást! Hívja 06-1-286-1556-os, a 06-1-289-0657-es, a 06-20-573-0962-es, vagy a 06-30-883-6835-ös telefonszámokat, vagy írjon nekünk a sibkft@gmail.com e-mail címre!