Érvek az állathamvasztás mellett

2019 ápr 29. | Életmód

Amikor végső búcsút kell venni egy háziállattól, a gazdi a sokkhatás miatt hirtelen nem tudja, hogy mit kezdjen a tetemmel. Sok állattulajdonos elszállíttatja a testet, mások pedig a kertjükben próbálnak meg végső nyughelyet találni az elhunyt házi kedvencnek. Ezek a megoldások elsőre ideális választásnak tűnnek, azonban mindkettőnek megvan a maga hátránya. A test elszállíttatása sokakban lelkiismeretfurdalást kelt, a hagyományos temetés pedig több gazdinak is komoly megpróbáltatást jelent, mind fizikailag, mind lelkileg. Ezeknél a lehetőségeknél létezik egy sokkal méltóbb opció, mégpedig az állathamvasztás, amit egyre több állattulajdonos választ.

Az állathamvasztás mellett több érv is szól. A szolgáltatás igénybevételével az állat tulajdonosának nem kell a tetem elszállíttatásával foglalkoznia, sem azzal, hogy azt eltemesse. Ezzel rengeteg kellemetlen, kínzó pillanattól kíméli meg magát a gazdi, ráadásul nem is támadhat lelkiismeretfurdalása, hiszen az állathamvasztás a lehető legkíméletesebb formája a végső búcsúnak.

Az állathamvasztást azért is érdemes választani, mert alapvetően rövidebb idő alatt kivitelezhető, mintha a gazdi a házi kedvenc sírhelyének megtalálásával és kiásásával foglalkozna. Amint jelzi igényét a szolgáltatásra, az állathamvasztást végző szakemberek rövid időn belül a helyszínre érkeznek, és a test előkészítése után azonnal megkezdik az elhamvasztását. Az, hogy hamar megtörténik az állathamvasztás, ez valamennyire könnyíteni is fog a veszteség feldolgozásán. Miután megkapta az urnát az állat tulajdonosa, ezután is dönthet a hagyományos temetés mellett, de ebben a formában nem annyira gyötrelmes ez a folyamat, mintha a gazdi egy élettelen testet mozgatna.

Ha elérkezett a pillanat, vegyen végső búcsút kedvencétől állathamvasztással, ehhez pedig forduljon bizalommal csapatunkhoz. Tájékozódjon részletesen szolgáltatásunkról honlapunkon, amit a www.kisallathamvasztas.com címen ér el.  Kérdés esetén keressen bennünket telefonon a 06-20-912-1434-es telefonszámunkon, vagy küldjön e-mailt az info@kisallathamvasztas.com címre!