A legfontosabb tudnivalók a tachográf javításról

2019 ápr 29. | Technológia

Ahogy más szerkezeteknél, úgy a tachográfok esetében is előfordulnak kisebb-nagyobb meghibásodások, amiket rövid időn belül szükséges orvosolni, hiszen bizonytalanul működő, helytelen adatokat közlő eszközzel nem tudnak dolgozni a sofőrök a különböző területeken. Amikor tachográfok javítása felmerül, az esetek többségében az analóg készülékeknél van szükség erre, ugyanis a digitális tachográfokat kialakításuk miatt nem lehet javítani.

A tachográf javítása elsősorban akkor nem várhat, amikor a készülék nem regisztrálja az adatokat. Ez a hiba sokszor akkor derül ki, amikor kötelező vizsgálat alá vetik a tachográfot. Többek között emiatt is fontos, hogy a készüléket rendszeresen ellenőrizzék a szakemberek, így számtalan kellemetlen pillanattól kímélhetik meg magukat a sofőrök és a munkáltatók egyaránt. A téves tachográf adatok miatt komoly konfliktusok is kialakulhatnak a cégen belül, ráadásul, ha hibás a szerkezet, akkor a sofőröknek kézzel kell jegyezniük az adatokat, ez pedig rengeteg időt és energiát felemészt, és nem ritka, hogy a vezetők erről megfeledkeznek.

A készülékek helyreállításakor számolni kell a tachográfokban található plombák megbontásával, emiatt a tachográf javítást csak olyan cég végezheti, aminek a közlekedési hatóságnál erre van felhatalmazása, hiszen az újraplombálásról is kell majd gondoskodnia a szervizelés után, ehhez pedig szükség van a hivatalos engedélyre.

Ha Ön még nem talált a tachográf javításhoz megfelelő vállalkozást, ne kutasson tovább, forduljon bizalommal a Kunstár és Társa Bt.-hez! A szerkezetek helyreállítását szakembereink a legnagyobb körültekintéssel, precizitással végzik. Emellett odafigyelnek a rövid határidők betartására is, így nem kell sokáig mellőzni a tachográfot a javítás miatt. Tájékozódjon minőségi szolgáltatásunkról honlapunkon, amit a www.kunstartachograf.hu címen ér el. A tachográf javításhoz lépjen velünk kapcsolatba telefonon a 06-30-458-1185-ös számon vagy írjon e-mailt a kunstarbt@globonet.hu e-mail címünkre! Bármilyen kérdés esetében is állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!