A görgős láncról röviden

2018 dec 4. | Technológia

A hajtástechnika egyik jól ismert szegmense a lánchajtás, ami a burkolt hajtások csoportjába tartozik. A szíjhajtásokkal és a fogaskerékhajtásokkal összehasonlítva a lánchajtás sokkal hatékonyabb, jobb a hatásfoka. A lánchajtás hátrányaként azt szokták emlegetni, hogy a karbantartási költségei magasabbak, mint a többinek, ezt azonban tudja ellensúlyozni, mégpedig azzal, hogy sokkal ellenállóbb a szennyeződésekkel szemben, a melegre és a nedvességre érzéketlen, nem csúszik, ráadásul a csapágyakat is kisebb erő terheli.

A görgős láncok fő alkotóelemei a heveder, a csap és a hüvely. Erősek, sokoldalúak, igen magas a kopásállóságuk, ezért számos helyen használatosak, a kenésükre viszont minden esetben szükség van, mert meghosszabbítja az élettartamukat, és csökkenti a működésükkel járó zajt. Minimális karbantartást igényelnek, sőt, már kifejlesztették a karbantartásmentes görgős láncokat is.

A www.tagex.hu weboldalon a Tagex Hungária Kft. magyarországi képviseletének honlapját találja. Cégünk eredetileg németországi székhelyű, de magyarországi kirendeltséggel is rendelkezik. Ennek hála a magyarországi megrendelők is sokkal könnyebben juthatnak hozzá a német minőséget reprezentáló termékeinkhez. A hajtástechnikában használatos erőátviteli alkatrészek, mint az ékszíjak, görgős láncok, első osztályú minőségben elérhetőek nálunk. Forduljon hozzánk bizalommal, és rendeljen olyan görgős láncokat, amilyenekkel hosszú távon is maximálisan elégedett lesz! Egy kifogástalan színvonalú és tökéletesen működő görgős lánccal nem kell a kelleténél több időt törődnie, nem jelent plusz költségeket, és nem veszélyezteti a gördülékeny munkavégzést sem.

Amennyiben érdeklődik termékeink, szolgáltatásaink iránt, tudjon meg róluk többet! Vegye fel velünk a kapcsolatot a weblapunkon megadott elérhetőségeink egyikén! Kérjen részletes tájékoztatást a tagex@tagex.hu e-mail címen, vagy pedig hívjon minket a +36-74-413-429-es, a +36-74-413-431-es, a +36-30-9563-469-es, vagy a +36-30-9931-998-as telefonszámon!