A hipnoterápia Önt is képes közelebb vinni a problémák forrásához és megoldásához!

2018 szept 28. | Életmód

A hipnoterápia Önt is képes közelebb vinni a problémák forrásához és megoldásához!

A hipnoterápia a terápia egy hipnózisos formája, aminek gyökerei egészen az ókorba, Egyiptomba nyúlnak vissza. A hipnoterápia tehát jelen volt és van az idők kezdete óta az emberek életében, végleges, ma is alkalmazott formáját azonban csak a 18. században nyerte el. A hipnózist sokan valamiféle kuruzslásnak, szemfényvesztésnek tartják, ami a hiszékeny emberek pénzét célozza meg, anélkül, hogy segítene rajtuk, pedig a hipnoterápiát, a hipnoterapeuták tevékenységét a modern tudomány is elismeri. Ennek a terápiás módszernek igenis van tehát létjogosultsága, hiszen nem másról van szó, mint arról, hogy szakember segítségével a beteget egy megváltozott tudatállapotba viszi át. Habár a hipnózis szó az alvás szóból ered, az emberi elme a hipnózis állapotában nagyon is éber. Ennek a fajta éberségnek megvannak a maga jellemzői, a tudat ugyanis beszűkül, csak bizonyos dolgokra koncentrál, irányíthatóvá válik a pszichoterapeuta és a kliens együttes, közös beszélgetésével.

Hipnoterápiát kizárólag olyan klinikai szakpszichológus és szakorvos végezhet, aki elsajátította ennek a pszichoterápiás módszernek az ismereteit. Fontos, hogy a hipnoterapeuta tapasztalt személy legyen, aki képes a terápiát az irányítása alatt tartani, és nem él vissza a tudásával sem, hiszen ha a beteg megnyugszik, befelé figyel, önmagára koncentrál, olyan dolgokat is észlel, amiket ébren nem. A hipnoterápiát jellemzően kiegészítő kezelésként alkalmazzák, és olyan problémák gyógyításához használják, mint amilyen a depresszió, a szorongás, a függőségek vagy éppen a társas beilleszkedési nehézségek.

A www.szakpszichologusbudapest.hu weboldalra lépve Önnek is lehetősége nyílik többet megtudni a hipnoterápia pozitívumairól, akár első kézből is. Keressen meg bizalommal, és ismerje meg, próbálja ki, hogy mit tud adni Önnek a hipnoterápia! Forduljon képzett hipnoterapeutához, Dr. Szentmiklóssy Margithoz a problémáival, és oldjuk meg közösen azokat! Ha bővebb információkat igényelne, vagy szeretne időpontot egyeztetni személyes találkozóhoz, a honlapon megadott elérhetőségeimen megteheti. Hívja a +36-1-316-3009-es telefonszámot vagy írjon a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu e-mail címre!