Öntvény javítás költséghatékonyan és eredményesen? Megoldjuk!

2018 szept 3. | Technológia

Acélból, fémből, sárgarézből, bronzból sokféle alkatrész készül, amiket széles körben alkalmaznak és használnak az iparban, mezőgazdaságban vagy egyéb területeken. Ezektől az öntvényektől azt várják el, hogy bírják a megpróbáltatásokat és sokáig állják a sarat. Mégis bekövetkezhet egy hirtelen sérülés vagy az idő múlásával az alkatrész elöregedik, és az öntvénynek látszólag vége.

Hozzáértő öntvény javítással meg lehet menteni a sérült alkatrészt. Leggyakrabban a vasból készült öntvények sérülnek meg és törnek el váratlanul. Az anyaguk rideg, sok szenet tartalmaz, nehezen képes ellenállni az erőhatásoknak. Minden öntvény más, az alapanyaguk és a típusuk egyaránt meghatározza az öntvény javítás módját. A leggyakrabban hideg hegesztéssel oldják meg a szakemberek a kötés kialakítását, amit nikkel pálcával végeznek, ha a cél a sérült, törött részek összeillesztése. Természetesen nem ez az egyetlen módszer az öntvény javításhoz, használatban van még a Metalock eljárás, lánghegesztés vagy a kemény forrasztás is szóba jöhet. Érdemes végiggondolni, adott helyzetben melyik a legelőnyösebb módszer.

Amenyiben úgy dönt, hogy a költséghatékony megoldást választja, és ad egy esélyt az öntvény javításnak, nézzen körül honlapunkon, melyet a www.weldtech.hu webcímen ér el!  A legmagasabb szakmai tudással, releváns szakmai tapasztalattal és a legkorszerűbb eszközökkel, berendezésekkel végezzük el a ránk bízott munkákat, köztük az olyan feladatokat is, mint amilyen az öntvény javítás. Nem véletlenül büszkélkedhetünk annyi elégedett ügyféllel, hiszen minden esetben igyekszünk a maximumot és tudásunk legjavát nyújtani.

Ha még nem mondott le a sérült öntvényről és szeretné kikérni szakember véleményét a javítással kapcsolatban, bízza ránk ezt a feladatot! Forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen árajánlatot öntvény javításra elérhetőségeink egyikén, írjon nekünk a weldtech@weldtech.hu e-mail címre vagy hívjon minket a 06-30-267-7862-es telefonszámon!