Tudnivalók a balkezes gitárról

2018 júl 30. | Szórakozás

A balkezesek esetében mindig felmerül a kérdés, hogy jobbkezesként tanuljanak-e meg gitározni vagy szerezzenek be balkezes gitárt. Utóbbi mellett sokkal több érv szól: egyrészt a balkezes gitár „esik kézre”, másrészt egyediséget ad a használójának, hiszen jobbkezes gitárosból jóval több van, mint balkezesből. De mit is jelent az, hogy egy gitár balkezes?

Sok balkezes gitáros úgy oldotta meg a problémát, hogy egy hagyományos jobbkezes gitáron megcserélte a húrok sorrendjét: az alsó hangok kerültek alulra. Ez nem ideális megoldás, mert a húrokon kívül minden más rossz helyen marad a balkezes gitáros számára. Éppen ezért a balkezes gitáros igazi hangszere a balkezes gitár, ami teljes mértékben az igényeire van szabva. Megéri kihasználni a balkezesség adta adottságokat, és inkább megvásárolni a balkezes gitárt, mint hozzászokni a jobbkezeshez.

Bár egyértelműen ajánlott balkezes gitárt vásárolni, ez még nem jelenti azt, hogy könnyen beszerezhetők. A hangszerboltokban általában korlátozott a választék belőlük. Rengeteg időbe telhet, míg az egyik boltban találunk balkezes gitárt, és még akkor sem biztos, hogy megfelelő a termék. Nem érdemes kényelmetlen kompromisszumokat kötni vagy túlárazott hangszert vásárolni, csak azért, mert nincs jobb. Szerencsére az internet már erre a problémára is megoldást jelent: a webáruházakban balkezes gitárok széles választékát találhatjuk. Különböző típusok, márkák és árkategóriák állnak rendelkezésünkre, így ha egy webshopban vásárolunk balkezes gitárt, nem csak időt és energiát spórolunk, még a magas minőségről sem kell lemondanunk.

Balkezes gitárt keres? Forduljon bizalommal a Gitár & Billentyű Centrum Hangszerbolt csapatához! További információért látogasson el honlapunkra, a www.gitarcentrum.hu webcímre, és tekintse meg webáruházunk széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1-322-0403-as és a 06-30-960-8420-as telefonszámok valamelyikén, illetve az info@gitarcentrum.hu webcímen!