Hogyan válasszuk ki a megfelelő bejárati ajtót?

2018 júl 30. | Lakberendezés

Sosem szabad félvállról venni a megfelelő bejárati ajtó kiválasztását, hiszen hangsúlyos részét képezi a házunknak, ezért nem mindegy, hogy milyen látványt nyújt. Persze a kinézeten kívül más tényezőket is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes bejárati ajtót.

A bejárati ajtó vásárlásának első lépése, hogy meg kell határozni azt az összeget, amit hajlandóak vagyunk rákölteni. Könnyebb úgy keresgélni, hogy kiválasztjuk az ideális árkategóriát, így kisebb eséllyel hozunk meg elhamarkodott döntéseket. Amikor a költségvetésünket próbáljuk meghatározni, ne csak az ajtó árára gondoljunk, hanem az olyan, később felmerülő költségekre is, mint például a karbantartás gyakorisága, a tartósság és a szigetelés. A választáskor mérlegelnünk kell, hogy inkább a kinézet, vagy a hatékonyság fontosabb számunkra.

A megfelelő stílus kiválasztásáról sem szabad megfeledkeznünk. A beltéri ajtók esetében is probléma, ha stílusban nem passzolnak a szoba többi részéhez, de ez a bejárati ajtóknál különösen szembetűnő lehet. Egy oda nem illő bejárati ajtó szinte kiszúrja a szemet, és teljesen elrontja házunk összhatását, tehát amikor keresgélünk, ne az alapján válasszunk, hogy melyik tetszik önmagában, hanem vegyük figyelembe, miként mutat majd a házunkon. Végül, de nem utolsósorban az sem mindegy, hogy milyen anyagból készült bejárati ajtót válaszunk. A fa természetes hatást kelt, de sok karbantartást igényel, míg a műanyag tartós és jó hőszigetelő, de kevésbé elegáns. Ha olcsó és hatékony bejárati ajtót szeretnénk, érdemes a műanyagot választani, de ha valamivel drágább, de esztétikusabb ajtóra vágyunk, a fa a legjobb választás.

Bejárati ajtók széles választékáért forduljon a Friends Door Kft.-hez bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.friendsdoor.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-70-908-9022-es telefonszámon, illetve az arajanlat.friendsdoor@gmail.com e-mail címen!