A munkadarabok tökéletes fedéséhez válassza az elektroforetikus festést!

2018 júl 2. | Technológia

A munkadarabok felületének egyenletes festése talán nem tűnik kiemelt fontosságú feladatnak, pedig ez nem csak esztétikai kérdés: az adott munkadarab élettartamát és tartósságát is nagy mértékben befolyásolja a festés minősége. Az elektroforetikus festés azért népszerű eljárás, mert az egyik leghatékonyabb módszer a festék egyenletes felvitelére.

Elektroforetikus festést leginkább olyan üzemekben alkalmaznak, ahol sorozatgyártás folyik. Ez azért van így, mert az eljárás tökéletesen alkalmas arra, hogy nagy mennyiségű és méretben hasonló tárgyakat egyenletesen befedjen. Hosszú távon kifejezetten sokat lehet spórolni a módszerrel, mert az egyenletes festés összefüggésben áll a tartóssággal. Mivel elektroforetikus festés esetén nincsenek megfolyások vagy kihagyott foltok, a munkadarabok korrózióállósága sem sérül. Még az éleken is sima és egyenletes marad a fedés, ha az elektroforetikus festést választjuk, ez pedig az esztétikai megjelenés szempontjából is fontos.

Ráadásul az elektroforetikus festés kifejezetten környezetbarát eljárás, ugyanis csak vízbázisú festékek felvitelére alkalmas, vagyis csökkenthető vele a káros anyagok felhasználásának mennyisége. Az elektroforetikus festés során előkezelt munkadarabok egy speciális kádba kerülnek, ahol elekromechanikus módon megy végbe a festés folyamata. A munkadarabot bele kell mártani az oldott festékbe, és a munkadarabbal feszültségben lévő ellenelektródának köszönhetően a festékben lévő szilárd anyagok rátapadnak a munkadarabra. A fizikai hatásnak köszönhető a tökéletesen egyenletes festékréteg, melyet csak elektroforetikus festéssel lehet elérni.

Szeretne többet megtudni az elektroforetikus festésről? További információért látogasson el honlapunkra, a www.knipl.com webcímre, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-74-550-540-es telefonszámon, illetve az info@knipl.com e-mail címen, szakértőink mindenben rendelkezésére állnak!