A cserépkályha előnyeiről bővebben

2018 jún 27. | Lakberendezés

A nyár a házépítések és a felújítások időszaka, éppen ezért ilyenkor felmerül a kérdés, hogy milyen fűtési rendszert alakítsunk ki otthonunkba. Az egyik legnépszerűbb megoldás a cserépkályha beépítése, ami nem véletlen, hiszen ennek a fűtési megoldásnak számtalan előnye van.

A fatüzelésű cserépkályha kifejezetten megbízható fűtőberendezés. Mivel nem függ semmilyen szolgáltatótól, nem vagyunk kiszolgáltatva senkinek. A tüzelőanyagot bármikor és bárhonnan beszerezhetjük, így a folyamatos fűtés egész télen biztosítva van. A cserépkályha azért is tekinthető biztonságosnak, mert kiépítése miatt az égéstermék semmilyen körülmények között nem tud visszaáramolni, így az egészségünket sem károsíthatja. Az, hogy a cserépkályha nem függ szolgáltatótól, egyben azt is jelenti, hogy olcsó. Nem kell külön fizetnünk a fűtésszámlát, és még a fűtőanyag sem kerül sokba, mert a cserépkályha hasznosítja legjobban a tüzelőanyagot. Feleannyi tüzelőanyagra van szüksége a cserépkályhának ugyanannyi hőérzet eléréséhez, mint a kandallónak.

Másik előnye a cserépkályháknak, hogy minimális karbantartást igényelnek. Akár 20 évet is kibírnak úgy, hogy bármilyen javításra lenne szükség, így kifejezetten kevés velük a gond. Nem csak a karbantartása igényel kevés energiát, hanem az üzemeltetése is: elég naponta negyed órát szánnunk otthonunk fűtésére. A cserépkályha egyedülálló módon akkor is továbbfűt, amikor már nem ég benne a tűz. Minimum 12 óráig még meleg a kályhatest, ami folyamatosan adja át a hőt a környezetének. Végső soron az is a cserépkályha mellett szól, hogy esztétikus látványt nyújt, a jól kivitelezett cserépkályha tökéletes díszévé válik a helyiségnek.

Cserépkályhát szeretne otthonába? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.kalyhacsempemanufaktura.hu webcímre, és tekintse meg kályhacsempe kínálatunkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot +36-92-510-235-ös telefonszámon, illetve az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!