Mit tehet kedvencéért a nyári kánikulában?

2018 jún 26. | Életmód

Ahogy az embereket, úgy a házi kedvenceket is megviseli a forróság, azonban a különbség annyi, hogy amíg a gazdák tudnak saját magukról gondoskodni, és biztosítani a megfelelő körülményeket a forró napok átvészeléséhez, addig az állatoknak az emberekre kell bízniuk magukat. Hatalmas ilyenkor a felelősség, ugyanis a figyelmetlenség akár az állat életébe is kerülhet!

Az első és a legfontosabb, hogy az állatnak mindig legyen friss víz elhelyezve akár a lakás több pontján is, és természetesen a rendszeres cseréről is gondoskodni kell. Ha nem áll a rendelkezésére megfelelő vízmennyiség, úgy komoly rosszullétet is kaphat a hőségtől. Ha elmegy otthonról, mindig gondoskodjon a megfelelő mennyiségű víz kihelyezéséről, és este ne feledkezzen meg annak cseréjéről!

Ha az állat többet tartózkodik a szabadban, biztosítson neki árnyékos helyet. Ilyenkor a kutya kenneljét akár át is helyezheti olyan helyre, ahol a fák hűs árnyékában pihenhet, vagy a kertet úgy kell kialakítani, hogy több, hatalmas lombú fa álljon rendelkezésre, amiknek a tövében elbújhat a forró napsugarak elől. Társasházban se feledkezzen meg a hűvös hely biztosításáról, aminek esetében az erkély biztos nem lesz jó választás!

Végül, de nem utolsó sorban a legfontosabb megjegyezni való a nyári időszakban; sose hagyja kedvencét a kocsiba bezárva! Ha dolga akad, vigye magával, vagy hagyja otthon, így nem teszi ki életveszélynek!

Ha mindezekre odafigyel, és még kutyakozmetikushoz is elviszi kedvencét, kedvence jól fogja magát érezni a bőrében, még a nyári szezonban is! Ha további ápolási tippeket szeretne megtudni a nyári időszakkal kapcsolatban, keresse a Tapis Oktató és Szolgáltató Bt. Tapi Kutyakozmetikáját! Kutyakozmetikus mesterünk újjá varázsolja kedvencét! Szolgáltatásainkról bővebben honlapunkon tájékozódhat, amit a www.tapi-kutyakozmetika.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-30-779-8157-es számon! Várjuk szeretettel kedvencét kutyakozmetikánkba!