„Építs robotot!”

2018 máj 31. | Szórakozás

Mindig nagy kihívás egy pedagógus számára, hogy milyen feladattal kösse le a gondjaira bízott gyerekeket. Olyan dolgot kell találnia, ami nemcsak érdekes és szórakoztató, de amiből egyszerre tanulhatnak is a nebulók. Ez talán kicsivel nehezebb, ha kisebbekről van szó. Azonban itt van egy lehetőség, amivel mindegyik feltétel teljesül: szórakozva tanulhatnak és fejlődhetnek a gyerekek! Óvodások és alsó tagozatos tanulók számára hirdetjük meg legújabb pályázatunkat, melynek címe „Építs robotot!” Természetesen a pályázatnak tétje is van, hiszen díjazzuk a gyerekek fáradozásait, és a legjobb művet egy vadonatúj társasjátékkal jutalmazzuk.

A Scottie, a robot kalandjairól szóló Scottie Go! című társasjáték az „Építs robotot!” pályázatunk főnyereménye tehát, aminek az az egyik  különlegessége, hogy ez a játék még meg sem jelent! A Scottie Go! tervezett megjelenése csak júliusban jön el, tehát a nyertes osztály, vagy óvodai csoport lehet egyike azoknak az első szerencséseknek, akik megismerhetik és kipróbálhatják ezt az izgalmas társasjátékot!

Mi tehát a feladat? Nem más, mint – ahogyan azt a pályázat címe is sugallja – a robot megálmodása és összeállítása! A gyerekek csoportokat alkotva közösen ötletelhetnek és kitalálhatják, hogy szerintük hogyan is nézne ki Scottie, a robot többi társa, ha ők építenék meg. Scottie űrhajója ugyanis lerobbant, és segítségre van szüksége a tovább haladáshoz, hogy beavathassa a gyerekeket a programozás és a robotika rejtelmeibe. A robot építésénél nincs megkötés az alapanyagokat és a technikát illetően, bármit fel lehet használni, amit találnak a környezetükben. Egy csoport több művel is pályázhat. Kiadónk honlapján, a www.klett.hu weboldalon, böngészhet minden érdeklődő, és megismerheti pályázatunk részleteit. Itt találja meg az „Építs robotot!” című pályázat teljes leírását, valamint a nyeremény ismertetőjét is.

Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és nevezze be osztályát, vagy csoportját a versenybe! A részletekkel kapcsolatban elér minket a +36-1-486-1771-es telefonszámon, de üzenetet is írhat a klett@klett.hu e-mail címre!