Mit főzzek ma?

2018 máj 29. | Gasztro

Ezt a kérdést nagyon gyakran feltesszük magunknak. Ha jobban belegondolunk, rájövünk, hogy a főzés rengeteg kreativitást és szervezést igényel. Nem csak az ételek elkészítése, hanem annak eldöntése is, hogy éppen aznap mit készítsünk, ugyanis sok szempontot kell ilyenkor figyelembe venni: a változatosságot, az egészséges összetevőket, az elkészülési időt, az alapanyagok beszerezhetőségét, a család ízlését és így tovább. Nem egyszerű válaszolni a „Mit főzzek ma?” kérdésre, de az online receptek sokat segíthetnek ebben.

Manapság már nem vagyunk rászorulva arra, hogy receptkönyveket vásároljunk, és az azokban található korlátozott számú receptekből válogassunk. Az internet ma már bőségesen szolgál online receptekkel, így szinte végtelen opcióból válogathatunk, amikor az aznapi ebédhez keresünk ételreceptet. Rengeteg kategóriában találhatunk online recepteket a levesektől a desszertekig, így akár egy többfogásos ebéd elkészítésére is fel tudunk készülni az internet segítségével.

Az online recepteknek van azonban hátulütője is: vannak olyan weboldalak, ahova bárki feltöltheti receptjét, ami nem esik át ellenőrzésen. Így – a nyomtatott receptkönyvekkel ellentétben – egy online receptnél az is előfordulhat, hogy teljesen rossz receptleírásba botlunk bele. Szerencsére van mód arra, hogy kivédjük az efféle ellenőrizetlen recepteket, ha olyan oldalon böngészünk, ahova csak séfek, vagy leellenőrzött felhasználói receptek kerülnek fel.

Ilyen a Mesterszakács receptgyűjtő oldal is, ahol több mint hatezer íncsiklandó étel receptje közül válogathatnak az érdeklődők. A honlapon megtalálható receptek nagy részét profi séfek készítették el, így biztosak lehetünk benne, hogy tapasztalt ételművész instrukcióit olvashatjuk. A változatosság érdekében fellelhetőek felhasználói receptek is, de ezek minden esetben hitelesítésen mennek keresztül. Ha nem tudja eldönteni, mit főzzön, látogasson el a www.mesterszakacs.eu webcímre, és böngésszen kedvére a receptek között! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a mesterszakacs@mesterszakacs.eu e-mail címen!