A görgősláncok felhasználási területeiről bővebben

2018 márc 26. | Technológia

A görgősláncok sokak számára ismeretlenek, pedig nélkülözhetetlen és fontos alkatrészeknek számítanak bizonyos területeken, így nem véletlen, hogy számtalan helyen találkozhatnak velük az emberek, még olyan berendezések és területek kapcsán is, amelyről nem is gondolnák!

A görgősláncok régóta jelen vannak a hétköznapokban. Az 1800-as években kerékpárláncokként kezdték pályafutásukat, majd a szakemberek praktikusságukat és előnyös tulajdonságaikat tapasztalva elkezdték őket modernizálni, így mára már a hétköznapi eszközöktől kezdve a nagyipari felhasználásig bárhol előfordulhatnak. Mivel a görgősláncok elsődleges feladata az erőátvitel megoldása, főként a járműiparban alkalmazzák őket, ezen belül is a mezőgazdasági és a személygépjárművek erőátviteli rendszerének kialakításához.

Az ipari területeknél maradva, a görgősláncokkal a termelésben is találkozhatnak az emberek, mégpedig az automatizált gyártósoroknál, ugyanis az üzemi nehézgépek és az azokat összekötő szállítószalag-rendszerek működtetésében használják őket. Ezek a berendezések például a gyógyszer-, a textil- és az élelmiszeriparban fordulhatnak elő. Mindezen információk birtokában arra lehet következtetni, hogy a görgősláncok rendkívül sokoldalú alkatrészeknek számítanak.

Természetesen ahhoz, hogy egy görgősláncot változatosan fel lehessen használni, a szakembereknek a megfelelő típust kell kiválasztaniuk, ugyanis ezek az alkatrészek igencsak változatos kialakításban érhetőek el, például a rozsdamentes görgősláncokat a gyógyszer- és az élelmiszeripar alkalmazza, a füles típusokat pedig a mezőgazdaság.

Ha bármelyik területhez görgősláncokra lenne szüksége, forduljon bizalommal a Tagex Hungária Kft.-hez! Garantáljuk, hogy termékeinkben nem fog csalódni! További információkat a görgősláncokról honlapunkon találhat, amelyet a www.tagex.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-74-413-429-es számon, vagy írjon e-mailt a tagex@tagex.hu címre!